Απαντήσεις στα θέματα των Πευκακίων δίνει ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ποιότητα Ζωής

Απαντήσεις στα θέματα των Πευκακίων δίνει ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής

Απαντήσεις για τα θέματα της περιοχής των Πευκακίων έδωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

Οι απαντήσεις του δημάρχου ακολούθησαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, την «ευγενική και τεκμηριωμένη εισήγηση» του προέδρου του Συλλόγου Στέφανου Μπακογιάννη για τα θέματα της περιοχής.

Μετά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν ο Δήμος συνοψίζει την ενημέρωση προς τους κατοίκους, με τα ακόλουθα:

1. Οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν τοποθετηθεί καταρχήν θετικά ως προς την ένταξη στον Προϋπολογισμό της των εξής έργων των Πευκακίων:

α) Το έργο ομβρίων (στα νότια Πευκάκια).

β) Τις διανοίξεις οδών και

γ) Το αθλητικό κέντρο.

2. Η κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 328 (Οδός Αγ. Βασιλείου και Κάδμου) θα δημοπρατηθεί εντός του 2015.

3. Η κατασκευή Γυμνασίου στην οδό Αγελάου είναι σταθερή διεκδίκηση από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) και θα δημοπρατηθεί επίσης εντός του 2015.

4. Εντός του 2015 θα γίνει η μελέτη για την πλατεία Ηλιάκη (έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων) με πρόθεση της δημοτικής αρχής την άμεση κατασκευή της.

5. Τα οικόπεδα στα Πευκάκια που ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα διεκδικήσει δικαστικά είναι τριών κατηγοριών:

α) Τα διεκδικούμενα από τον Δήμο Παιανίας.

β) Τα φερόμενα ως αγνώστου ιδιοκτήτη στο Κτηματολογικό Γραφείο.

γ) Τα φερόμενα στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησίες ιδιωτών με «χρησικτησία».

6. Όποιος κάνει χρήση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου (παρανομίες που έγιναν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής) καλείται να «απελευθερώσει» τον χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί δικαστική οδός και επιβολή προστίμων.

7. Η παράταση περαίωσης εργασιών έως τη 19η/12/2014 για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ο.Τ. 405 (οδός Μακαρίου) δόθηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (θετικά, μεταξύ άλλων, ψήφισαν οι κ. Τσιαμπάς και Ησαΐας από την παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας του Β. Ζορμπά). Ο Σταθμός έχει παραδοθεί και θα λειτουργήσει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

8. Η πεζογέφυρα στον Σταυρό θα δοθεί σε κυκλοφορία εντός του Μαρτίου, ενώ, παράλληλα, προχωρά το έργο κατασκευής άλλης πεζογέφυρας στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα).

9. Το πεζοφάναρο της οδού Κλεισθένους θα τοποθετηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet