Απόφαση Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής για αξιοποίηση του κληροδοτήματος Γιαβάση
Κοινωνία

Απόφαση Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής για αξιοποίηση του κληροδοτήματος Γιαβάση

Απόφαση για ενοικίαση του κληροδοτήματος Γιαβάση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής σε συνεδρίασή του που διεξήχθη την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, επιτυγχάνοντας, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, την επίλυση του χρόνιου ζητήματος της αξιοποίησης του κληροδοτήματος.

Η απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα προβλέπει τους όρους προκήρυξης ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου επί της οδού Ερμού αρ. 76 στην περιοχή Μοναστηράκι του Δήμου Αθηναίων, του οποίου οι όψεις (επί των οδών Ερμού και Αγίας Ειρήνης) έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέες με το ΠΔ 19/1985.

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους όρους η διάρκεια της εκμίσθωσης του ακινήτου ορίζεται μέχρι τα 25 χρόνια με υποχρέωση πλήρους ανακατασκευής του από τον μισθωτή και παράδοση του στον Δήμο με τη λήξη της μίσθωσης.

Η διακήρυξη θα πάρει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα με ανάρτηση στο διαδίκτυο, δημοσίευση στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας κ,λπ.

Η προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου ξεκίνησε στα τέλη του 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για τον Δήμο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου και παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή, που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις εκτιμητών του υπουργείου Οικονομικών, η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για τη μισθωτική αξία του ακινήτου. Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέχθηκε η αξιοποίηση του με εκμίσθωση και ξεκίνησε η διαδικασία σύνταξης διακήρυξης ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει: Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, εκφράζει την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την ομόφωνη αυτή απόφαση, που οδηγεί με διαφανείς διαδικασίες στην αξιοποίησή του ακινήτου προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, συγχαίρει τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Κονταξή, για την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος και ευχαριστεί την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία, όπως και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συμβολή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet