Διήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης για τη μείωση αποβλήτων στην Αγ. Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Διήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης για τη μείωση αποβλήτων στην Αγ. Παρασκευή

Ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο διήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αποβλήτων διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Η Γωνιά Ανακύκλωσης που στήθηκε στην πλατεία συμπεριλάμβανε το Κινητό Πράσινο Σημείο, κάδους υλικών ξεχωριστών ρευμάτων και το σημείο ενημέρωσης. Στο Κινητό Πράσινο Σημείο οι επισκέπτες ενημερώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, για τη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή και έριξαν  στον αντίστοιχο  κάδο συλλογής αρκετά προς ανακύκλωση υλικά που έφεραν:

  • συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό),
  • έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα),
  • ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές (π.χ. είδη Η/Υ, κινητά, μικρές ηλεκτρ. συσκευές),
  • λαμπτήρες,
  • μπαταρίες,
  • πλαστικά καπάκια,
  • ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη.

Παράλληλα, στο σημείο ενημέρωσης, το οποίο επισκέφθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλήθος δημοτών, γινόταν παρουσίαση για τα σημεία ανακύκλωσης των ανωτέρω υλικών σε όλο τον Δήμο, καθώς και διανομή πληροφοριακών εντύπων για την ανακύκλωση του κάθε είδους.

Ως επιβράβευση στους πολίτες που τροφοδότησαν τη Γωνιά Ανακύκλωσης, δόθηκε η Ανταποδοτική Κάρτα Ανακύκλωσης 2017, η οποία παρέχει έκπτωση σε 22 καταστήματα της περιοχής Αγίου Ιωάννου μέχρι το τέλος του έτους χωρίς περιορισμό.

Την Παρασκευή, 412 μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης των 1ου, 5ου, 7ου, 8ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης και στην ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών σε συνδυασμό με κλήρωση δώρων. Αρκετοί μαθητές, εκτός από πλαστικό μπουκάλι, έφεραν μαζί τους και άλλα υλικά προς ανακύκλωση, όπως μπαταρίες, άλλες συσκευασίες, χαρτί και ακουστικά ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μοίρασε στα παιδιά και τους δασκάλους από ένα πάνινο σακίδιο και ένα μαγνητάκι ψυγείου με τους ήρωες του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Η περιπέτεια της κυρίας Χάρτινης» που είχε μοιραστεί και διαβαστεί στα σχολεία, καθώς και ένα DVD με παιχνίδι για τη σωστή ανακύκλωση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου ευχαριστεί τους φορείς που παρείχαν υποστήριξη:

  • Για το λούνα παρκ ανακύκλωσης: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Φαίδρα.
  • Για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και κλήρωση δώρων: Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.
  • Για τη Γωνιά Ανακύκλωσης: Φαίδρα, ΑΦΗΣ, RECYCOM, ΕΔΣΝΑ, Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.
  • Για τον στολισμό: Flowers Dafni.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet