ΔΡΑΣ.Ε. και για το Περιβάλλον
Ποιότητα Ζωής

ΔΡΑΣ.Ε. και για το Περιβάλλον

H εθελοντική οργάνωση «ΔΡΑΣ.Ε. – Δράσεις Εθελοντών», η οποία δραστηριοποιείται σε τομείς κοινωνικής αλληλεγγύης, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολιτισμού, συμμετείχε στην «εβδομάδα βιωσιμότητας» (Sustainability Week 2015: Sustainable Cities) που οργάνωσε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – The American College of Greece. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε χώρα εντός του κολλεγίου από την Τρίτη 10 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες και ομιλίες σχετικές με το θέμα, ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί σύλλογοι και οργανώσεις με οικολογικό χαρακτήρα που συζητούσαν με τους συμμετέχοντες και παρουσίαζαν τη δράση και το έργο τους.

Η «ΔΡΑΣ.Ε. – Δράσεις Εθελοντών» στήριξε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Αυγουστίνος Κάτσαρης, την εκδήλωση με την παρουσία της και παρουσίασε τις δράσεις της από το 2003, με το πρόγραμμα «Μονοπατάδες στον Υμηττό» (μέσω αυτής της δράσης επισκέφθηκαν τον Υμηττό περίπου 2.450 μαθητές από σχολεία των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Χολαργού και Βριλησσίων, καθώς και χιλιάδες πολίτες, κυρίως του δήμου Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι ακολούθησαν τις προγραμματισμένες μονοπατάδες γνωρίζοντας τα μονοπάτια και τα σπήλαια του Υμηττού).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν φωτογραφικό υλικό από την προαναφερόμενη δράση και το σχετικό βιβλίο στο οποίο είχε καταγραφεί η χλωρίδα και η πανίδα του Υμηττού, με την επιμέλεια των μελών της «ΔΡΑΣ.Ε.» κ. Δημήτρη Βαλή και κ. Ούρσουλας Πουλμέντη. Επιπλέον, ήταν διαθέσιμο και φωτογραφικό υλικό από τη δραστηριότητα «Με ένα ποδήλατο στην πόλη μας». Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε έξι ποδηλατοπορείες από το 2003, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για εναλλακτικούς τρόπους μετακινήσεων και τη διεκδίκηση κατασκευής ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet