«Η απόφαση για το κτήμα Ιόλα καταδικάζει τη δημοτική Αρχή σε απραξία για χρόνια»
Ποιότητα Ζωής

«Η απόφαση για το κτήμα Ιόλα καταδικάζει τη δημοτική Αρχή σε απραξία για χρόνια»

«Η απόφαση για το κτήμα Ιόλα καταδικάζει τη δημοτική Αρχή σε απραξία για πολλά χρόνια» τονίζει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, κάνει λόγο για «βιαστικό» και «κοστοβόρο» τρόπο απόκτησης του κτήματος «που δεσμεύει οικονομικά τον Δήμο για τα επόμενα 5 χρόνια». Ως εκ τούτου, και όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος, η νυν δημοτική Αρχή, αλλά και επόμενες δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το Τεχνικό Πρόγραμμά τους.

Έτσι, «η απόφαση αυτή καταδικάζει για πάνω από 10 χρόνια την πόλη χωρίς κανένα μεγάλο έργο, αλλά ούτε μικρότερο, που θα βελτίωναν τη φυσιογνωμία της», όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Βασίλης Γιαννακόπουλος: Η απόφαση καταδικάζει τη δημοτική Αρχή σε απραξία για πολλά χρόνια

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση για την απόκτηση της βίλας Ιόλα με τη διαδικασία της απ΄ ευθείας αγοράς από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η συζήτηση έγινε στα μέσα του καλοκαιριού, βιαστικά, πρόχειρα, χωρίς να έχει η διοίκηση του Δήμου εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους απόκτησής του, δηλαδή τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής διεκδίκησης ή τη συνάντηση με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Πολιτισμού, ιδρύματα, φορείς και άλλους τρόπους συγχρηματοδότησης.

Η παράταξή μας Συμμαχία Ευθύνης, όπως και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν τον βιαστικό και κοστοβόρο τρόπο απόκτησης που δεσμεύει οικονομικά τον Δήμο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι με την εφαρμογή της απόφασης αυτής ο Δήμος μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν θα έχει, δηλαδή, τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει πεζοδρόμια, να αναπλάσει πλατείες, να δεσμεύσει ελεύθερους χώρους και γενικότερα να βελτιώσει τις συνθήκες καθημερινότητας των δημοτών.

Δυστυχώς καταδικάζει για τα επόμενα πέντε χρόνια σε απραξία την όποια δημοτική Αρχή. Να σημειώσουμε ότι από το 2010 έχει να οραματιστεί και να υλοποιηθεί στον Δήμο μας μεγάλο έργο, όπως τα δικά μας έργα, η Αγ. Ιωάννου, η ανάπλαση του Κοντόπευκου, η ανάπλαση της Βενιζέλου, η ανακατασκευή των οδών Κυκλάδων και Σολωμού, όπως και η αναμόρφωση 27 χιλιομέτρων πεζοδρομίων. Καταδικάζει έτσι για πάνω από 10 χρόνια την πόλη χωρίς κανένα μεγάλο έργο, αλλά ούτε μικρότερο, που θα βελτίωναν τη φυσιογνωμία της πόλης. Η συνεδρίαση που έγινε χωρίς την αναγκαία παρουσία των υπηρεσιών (της Τεχνικής, Οικονομικής και Νομικής), έτσι ώστε να κατευθύνουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε νόμιμες διαδικασίες, αλλά και να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.

Όλα αυτά υπογραμμίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε μια πραγματικά υψηλού επιπέδου συζήτηση με ενημερωμένους και τεκμηριωμένους τους αρχηγούς των παρατάξεων, αλλά και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση αναβολής του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής εξεύρεσης συμφέρουσας πρότασης απόκτησης της βίλας μέχρι τέλους του χρόνου, ένταξής του στον νέο προϋπολογισμό το 2018, αφού είναι γνωστό ότι το κτήμα και η βίλα δεν κινδυνεύουν να χαθούν αφού παραμένουν δεσμευμένα. Η πρόταση αυτή δεν υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος το μόνο που έκανε αποδεκτό, μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης του θέματος, ήταν η εν μέρει αποδοχή της πρότασης των αντιδημάρχων του. Έτσι η πρόταση αυτή είχε τη δεδηλωμένη ψήφισης από 19 δημοτικούς συμβούλους και ως γνωστόν 17 ήταν απαραίτητοι για να υπερψηφιστεί το θέμα.

Η παράταξή μας συμφώνησε έστω και στο λάθος αυτόν τρόπο απόκτησης πάνω από όλα για την ιστορία της, αλλά και για τους αγώνες που έχει δώσει για την απόκτηση της βίλας και του κτήματος Ιόλα.

Η δική μας παράταξη ήταν αυτή και μόνο αυτή που κατάφερε να χαρακτηρίσει διατηρητέο ιστορικό μνημείο τη βίλα επί δημαρχίας Σταύρου Κώτση το 1997. Η δική μας παράταξη δέσμευσε τον χώρο το 2000 με δημαρχεύοντα τον Βασίλη Γιαννακόπουλο. Η δική μας παράταξη ενέταξε τον χώρο στην πολιτιστική Ολυμπιάδα το 2002 με δήμαρχο τον Βασίλη Γιαννακοπουλο. Η δική μας παράταξη διεκδίκησε και κατάφερε την πρώτη απόφαση για χρηματοδότηση από το Υπ. Πολιτισμού το 2002. Η δική μας παράταξη ήταν που κέρδισε όλες τις δίκες για τη διατήρηση της δέσμευσης του χώρου κατά τη διάρκεια των ετών 2007-2010 επί δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου και διευθυντή νομικής υπηρεσίας Δημήτρη Παναγουλη.

Εν κατακλείδι η ύπαρξη του θέματος για το Δημοτικό Συμβούλιο και η διατήρηση ακόμα και σήμερα του χώρου ελεύθερου και πρασίνου οφείλεται στην παράταξη αυτή. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε κάποιους να καπηλευτούν όλους αυτούς τους αγώνες και να ήμασταν εμείς εκτός, έστω κι από αυτόν τον λανθασμένο τρόπο απόκτησης από τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet