Video

«Κληρώνει» για Σιστοβάρη και Da Vinci – VIDEO

Αν και το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Μαρτίου 2014, τίποτε ουσιαστικό δεν προέκυψε, καθώς -πέραν των εκατέρωθεν «μπηχτών» και των αλληλοκαταγγελλιών- επί της… ταμπακιέρας δεν βρέθηκε λύση. Ο λόγος για το κληροδότημα Σιστοβάρη και το Cafe Bar Restaurant Da Vinci που λειτουργεί σε αυτό. Οι «προαναγγελίες» της προηγούμενης συνεδρίασης από διάφορες παρατάξεις ότι θα φέρουν το θέμα στο Σώμα τελικώς τηρήθηκαν μόνο από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΒΟΥΠΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΗ, Κώστα Κουβόπουλο. Και ήταν ο ίδιος που σήκωσε και πάλι τους τόνους για το θέμα, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι «αγοράζει χρόνο», στέλνοντας στις «ελληνικές καλένδες» ένα τόσο σημαντικό θέμα για την πόλη.

Η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά «έριξε το γάντι» για την υπόθεση Da Vinci 
και τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Και, όπως αποδείχθηκε, ο επιμένων νικά, αφού στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής (26/3/2014) στο 16ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρεται: «Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 351/2007 αποφάσεως της Δημαρχιακής Επιτροπής διά της οποίας χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας (προέγκριση) των καταστημάτων, ως επίσης και όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί εντός του κτήματος Σιστοβάρη με απόφαση είτε του δημάρχου όπως η υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 36679/31-12-2008 άδεια λειτουργίας καταστήματος, η υπ’ αριθμ. 36680/31-12-2008, άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής και η υπ’ αριθμ. 46509/21-12-2011, άδεια χρήσης μουσικών οργάνων, είτε της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», κατόπιν της υπ. αριθμ. 9799/13-03-2014 αιτήσεως του αρχηγού της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή – Νέα Εποχή – Αδέσμευτη Νέα Πόλη», με εισηγητή τον αρχηγό της δημοτικής παράταξης Κώστα Κουβόπουλο.

Η συζήτηση αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μετά και τη δήλωση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου, ότι «εγώ δεν συμμετείχα στο κόλπο grosso Da Vinci» και ότι θα απευθυνθεί, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την όλη υπόθεση και με βάση τις απαντήσεις που θα λάβει θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμπλήρωσε, μάλιστα, τη δήλωση λέγοντας ότι θα περιμένει τότε και τους 33 συμβούλους να του δώσουν εντολή ν΄ αφαιρέσει την άδεια και μάλιστα ξεκινώντας… ανάποδα την ψηφοφορία, δηλαδή από τα έδρανα της μειοψηφίας…

Εις αύριον τα σπουδαία, λοιπόν, για μία υπόθεση που συνεχίζει να «στοιχειώνει» το πολιτικό κλίμα στην πόλη και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet