Μήνυμα δημάρχου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ποιότητα Ζωής

Μήνυμα δημάρχου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος απευθύνει μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το μήνυμα:

H  5η Ιουνίου που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε με περίσκεψη και ευθύνη απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας που απειλεί να πάρει μη αναστρέψιμες διαστάσεις.

Ο περιορισμός ή και η εξαφάνιση φυσικών πόρων από την υπερεκμετάλλευσή τους, η καταστροφή των δασών, η  μόλυνση των εδαφών, των υδάτων και της ατμόσφαιρας και οι κλιματικές αλλαγές στέλνουν πλέον ισχυρό σήμα κινδύνου για το μέλλον.

Δεν αρκεί πλέον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας για τα θέματα του περιβάλλοντος. Χρειάζεται η καθημερινή ατομική και συλλογική θετική δράση για την προστασία και βελτίωσή του στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας. Χρειάζεται επίσης η συλλογική αντίδρασή μας απέναντι στις οικονομικές δραστηριότητες που βασίζονται στην αφαίμαξη, στην καταλήστευση και την, εντέλει, καταστροφή του.    

Η δημοτική μας αρχή έχει τοποθετήσει την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της. Δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλα τα επίπεδα: Στην καθαριότητα και το πράσινο, στον χωροταξικό σχεδιασμό, στη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων,  στην προστασία του Υμηττού, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και ιδιαίτερα των παιδιών, στην προώθηση του εθελοντισμού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πραγματοποιεί το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης Γιορτή Ανακύκλωσης με τη δράση «Παίζουμε και Μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση» και τη βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης. Στηρίζουμε παράλληλα τη δράση καθαρισμού του Υμηττού από την ομάδα εθελοντών Περιβάλλοντος την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. (ραντεβού στο Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη).  

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ιωάννης Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet