Περιοδικές παρεμβάσεις στη Γιαβάση
Ποιότητα Ζωής

Περιοδικές παρεμβάσεις στη Γιαβάση

Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου 2014, έφερε στην επιφάνεια τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη. Το προς συζήτηση θέμα αφορούσε στην πρόταση της δημοτικής αρχής για περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Ευεργέτου Γιαβάση, από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Στρ. Τόμπρα, κάθε Παρασκευή βράδυ, Σάββατο και Κυριακή.

Στην εισήγηση του θέματος, που έκανε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η πρόταση παρουσιάστηκε ως αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής (κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες τους, αλλά και να υπάρξει περισσότερο απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών.

Το θέμα συνάντησε την αντίδραση της μειοψηφίας η οποία έκανε λόγο για κινήσεις προεκλογικού περιεχομένου, που θα επιβαρύνουν την κυκλοφορία στην πόλη. Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ) υπενθύμισε ότι στην κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει επί των ημερών του υπήρχε πρόβλεψη και για τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία ωστόσο αγνοήθηκε από τη σημερινή διοίκηση, η οποία “τώρα φέρνει ένα θέμα βιαστικά, σε προεκλογική περίοδο, το οποίο δεν θα αγκαλιάσει ο κόσμος”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για όψιμο ενδιαφέρον της διοίκησης, λίγο πριν τις εκλογές, για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στην περιοχή, προσθέτοντας ότι στις δικές του προθέσεις είναι η μόνιμη πεζοδρόμηση του χώρου. 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΒΟΥΠΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΗ, Κώστας Κουβόπουλος ανέφερε ότι η διοίκηση προχωρεί σε “μπαλώματα, επειδή δήθεν πήρε κάποιες υπογραφές από ορισμένους καταστηματάρχες, χωρίς να έχει κάποια εγκεκριμένη μελέτη”. Μάλιστα, πρόσθεσε καυστικά “ότι έχουν περάσει οι μαυρογιαλούρικες εποχές”, καλώντας τη διοίκηση ν΄ αποσύρει το θέμα και να το φέρει αφού πρώτα το μελετήσει.

Ο κ. Διονύσης Λέκκας προειδοποίησε τη δημοτική αρχή ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση θα “φρακάρουν” οι δρόμοι από τα λεωφορεία και “θα διώξουμε τον κόσμο από την Αγία Παρασκευή”, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Κρητικίδης μίλησε για “καραμπινάτο προεκλογικό ρουσφέτι”, προσθέτοντας ότι υπήρχε σχετική μελέτη, χρηματοδοτούμενη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που προέβλεπε ευρύτερες παρεμβάσεις, την οποία η διοίκηση αγνόησε. Προέβλεψε δε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση θα προκληθεί ασφυκτικό πρόβλημα στάθμευσης, ενώ όποια απόφαση ληφθεί θα “πέσει” στη συνέχεια, καθώς το θέμα θα έπρεπε να έχει περάσει πρώτα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος τόνισε ότι “ο δήμαρχος πήδαγε στο ταβάνι με την ΕΝΕΒΑΠ (σ.σ.: Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής) και τώρα της κάνει χάρες”, προσθέτοντας ότι το μέτρο δεν θα “περπατήσει”, καθώς όσα εμπόδια και να τοποθετήσει ο Δήμος για να επιβάλλει τη διακοπή κυκλοφορίας στο προτεινόμενο τμήμα θα μετακινούνται από τους οδηγούς.

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγίας Παρασκευής), αφού επεσήμανε κι αυτός ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα έπρεπε να έχει την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τόνισε ότι ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο στοιχειωδών μελετών και σε συνεννόηση με την Τροχαία.

Η θέση της δημοτικής αρχής, εκφρασμένης από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ήταν ότι η προτεινόμενη διακοπή κυκλοφορίας θα εξυπηρετήσει την καλύτερη λειτουργία της περιοχής κάποιες ημέρες του χρόνου, δίνοντας παραπάνω χώρο στον πεζό, δημότη ή επισκέπτη, και μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το μέτρο θα μπορούσε να δοκιμαστεί από την ημέρα της παρέλασης, ως μία πρόβα ενόψει της εφαρμογής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet