Σημαντική απόφαση για τον λόφο Τσακού με πρωτοβουλια του Α. Γκιζιώτη
Ποιότητα Ζωής

Σημαντική απόφαση για τον λόφο Τσακού με πρωτοβουλια του Α. Γκιζιώτη

Με πρόταση και εισήγηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής Ανδρέα Γκιζιώτη, τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Σώμα έλαβε ομόφωνα μία σημαντική απόφαση για το πρώην λατομείο στον λόφο Τσακού.

Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε το εξής:

“Την έκταση  του πρώην λατομείου στον λόφο Τσακο’υ, σε χώρο μάλιστα που ανήκει στον Δήμο μας, έχει καταπατήσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, μετατρέποντάς την σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων (κλαριά, χόρτα, αδρανή υλικά), σε παράνομη χωματερή, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Ρυπαίνει το περιβάλλον, προσβάλλει τη γειτονιά μας, είναι εστία πυρκαιάς.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που διασφαλίζουν την προστασία του λόφου Τσακού και των δικαιωμάτων των δημοτών και των κατοίκων, για την άμεση διακοπή της εναπόθεσης απορριμάτων από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.

Ο λόφος Τσακού να καθαρισθεί άμεσα, να δημιουργηθεί δίκτυο πυρόσβεσης, να διαμορφωθεί μονοπάτι πρόσβασης. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα κληθούν για αυτοψία του χώρου η Πολεοδομία και το Υγειονομικό”.

Όπως σημειώνεται από τη Λαϊκή Συσπείρωησ, στο θέμα συνέβαλε σημαντικά η ενημέρωση και κινητοποίηση κατοίκων από την γειτονιά του Τσακού, δείχνοντας τον δρόμο της διεκδίκησης για τη λύση των προβλημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet