Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κεραία στο Κοντόπευκο
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κεραία στο Κοντόπευκο

Συνεχίζεται και εντείνεται η ενεργοποίηση κατοίκων στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Μετά την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 (βλέπε δημοσίευμα Ειρηνική διαδήλωση κατοίκων Κοντόπευκου ενάντια στην κεραία) η Επιτροπή Κατοίκων Κοντόπευκου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το οίκημα της οδού Θήρας 2 και Ολυμπίας 26, όπου πρόκειται να τοποθετηθεί η κεραία, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, στις 14:00.

Η Επιτροπή, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσής της, καλεί τα σχολεία της περιοχής, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Αντιστεκόμαστε στον καρκίνο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και στην κερδοσκοπία εις βάρος της υγείας των παιδιών μας

Στη συνέλευση της Επιτροπής κατοίκων Κοντοπεύκου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στο 4ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Οι κάτοικοι της περιοχής ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΑΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. Και πιο συγκεκριμένα, είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση κεραίας της  Cosmote  στην οικοδομή της οδού Θήρας 2 και Ολυμπίας 26 γιατί η συγκεκριμένη οικοδομή είναι πολύ κοντά σε τέσσερα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στο κλειστό γυμναστήριο. Είναι τριώροφη, ενώ γύρω της υπάρχουν πενταόροφες, άρα οι κάτοικοι των πάνω ορόφων δέχονται την ακτινοβολία άμεσα. Είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση της κεραίας, παρότι γνωρίζουμε ότι έχει δοθεί άδεια, γιατί ξέρουμε ότι οι κεραίες βλάπτουν την υγειά μας και κυρίως την υγειά των παιδιών μας, είτε είναι νόμιμες είτε παράνομες, εφόσον τα  όρια και η νομοθεσία έχουνε θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Και  η εφαρμογή τους καθιστά, εμάς και τα παιδιά μας, πειραματόζωα για να διαπιστώσουν, πόσους και ποιους καρκίνους και τι άλλο, μπορεί να προκαλέσει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Εδώ ας σημειωθεί ότι στην ιδία οικοδομή υπήρχε κεραία της Wind επί 3 χρονιά, παράνομα τοποθετημένη, η οποία «κατέβηκε» μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων.      
  • Συμφωνούμε να δημιουργηθεί στον Δήμο μας διεπιστημονική ομάδα, με κοινωνικό έλεγχο, που θα ασχοληθεί  με τη χαρτογράφηση των ήδη υπάρχουσων κεραιών, τον σχεδιασμό και την ορθολογική  χωροθέτηση  μόνο  των απαραιτήτων κεραιών για την εξυπηρέτηση  των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των κατοίκων.
  • Συγκεντρώνονται  υπογραφές (από τις προηγούμενες συνελεύσεις και θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται) που δηλώνουν την αντίθεσή μας στην τοποθέτηση της κεραίας και την πρόθεση μας ως πελάτες, να αποχωρίσουμε από την Cosmote, αν επιμείνει στην απόφασή της.

Μετά  τη συνέλευση μεγάλο μέρος των παρευρισκομένων κατευθυνθήκαμε προς τη Θήρας 2 και καλέσαμε τους ιδιοκτήτες της οικοδομής σε διάλογο. Αυτοί αρνήθηκαν επικαλούμενοι ότι έχουν σύσταση από την Cosmote να μη μιλάνε με τους γείτονές τους!!! και μας παρέπεμψαν στους δικηγόρους της εταιρείας. Καλέσανε και την αστυνομία…

Έχοντας στο πλευρό μας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και άλλους φορείς της περιοχής 

  • ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ  ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ  ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΡΑΣ 2 ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 26 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/1/2015 ΣΤΙΣ 14:00.

Επιτροπή Κατοίκων Κοντόπευκου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet