Τι αποφασίστηκε για τις κεραίες στη συνέλευση κατοίκων του Κοντόπευκου
Ποιότητα Ζωής

Τι αποφασίστηκε για τις κεραίες στη συνέλευση κατοίκων του Κοντόπευκου

Νέα συνέλευση των κατοίκων του Κοντοπεύκου για το θέμα της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θήρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.

Μέσα από έναν πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε μετά από τις μέχρι τότε ενέργειες της Επιτροπής Κατοίκων Κοντόπευκου αποφασίστηκαν τα εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής:

1. Να διοργανωθεί στις 2/3 στο 3ο Γυμνάσιο ημερίδα σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή με τη συμμετοχή επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με τα θέματα των κεραιών και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.

2. Να γίνουν από κοινού συναντήσεις  και ενέργειες με συλλόγους σχολείων, τοπικούς φορείς αλλά και κατοίκους –όπως της οδού Καραϊσκάκη στον Τσακό – που  αντιτίθενται στο απέραντο χάος των κεραιών που ξεφυτρώνουν διαρκώς γύρω μας ανεξέλεγκτα, σε βάρος της υγείας όλων μας και όλα αυτά στον βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους  των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας.

3. Να γίνουν αγωγές α) απέναντι στον ιδιώτη και στη WIND για τη ζημιά που έχουμε υποστεί από την τριετή παρουσία της κεραίας της στη γειτονιά μας (που κατέβηκε ως γνωστόν μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων), β) κατά της COSMOTE  για να ανακληθεί η απόφαση τοποθέτησης κεραίας στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη.

4. Να τοποθετηθεί μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπεύκου, δωρεά του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τον Δήμο.

5. Να δημιουργηθεί blog της Επιτροπής για καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων.

«Είναι αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ότι η δημιουργία και οι παρεμβάσεις της Επιτροπής έχουν φέρει στο προσκήνιο ξανά το θέμα των κεραιών, έχουν μέχρι τώρα αποτρέψει την τοποθέτηση της νέας κεραίας και έχουν ενεργοποιήσει και τη νέα δημοτική αρχή».

Η Επιτροπή καλεί όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα και στις δράσεις της, τονίζοντας ότι «Επειδή νόμιμες ή παράνομες οι κεραίες πλήττουν το ίδιο τις ζωές μας, καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κατοίκους να παρευρεθούν και στην ημερίδα αλλά και στη συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου που θα σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet