Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στη Δουκ. Πλακεντίας
Ποιότητα Ζωής

Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στη Δουκ. Πλακεντίας

Να ακυρωθεί τώρα η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στον σταθμό του Μετρό Δουκ. Πλακεντίας ζητεί η παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και ζητάει από του πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στον χώρο το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

«Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί για αυτό που είναι ταπεινό, ποτέ δεν θα υψωθούν», Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου

Πάνε τώρα 9 χρόνια πού οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα αφεντικά και η τρόικα, έχουν εντείνει την επίθεση εναντίον των εργαζομένων και των ανέργων. Στα 9 αυτά χρόνια δικαιώματα, όπως το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία, η ασφάλιση έχουν διαλυθεί από νομοσχέδια τυφώνες και έχει λησμονηθεί με πόσους αγώνες και αίμα έχουν κερδηθεί όλα αυτά στο παρελθόν.

Μέσα σε όλα αυτά που έχουν χτυπηθεί είναι και το δικαίωμα στη μετακίνηση. Όταν σε άλλες χώρες το δικαίωμα αυτό νομοθετείται για όλους και όλες δωρεάν στο πλαίσιο και της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης εδώ συνεχώς περιορίζεται. Η ελεύθερη πρωινή μετακίνηση αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση, ενώ βλέπουμε τις τιμές των εισιτηρίων να αυξάνονται συνεχώς (από 0,70 σταδιακά στο 1,40) παράλληλα με νέες μορφές ελέγχου όπως οι μπάρες τη στιγμή που οι μισθοί μας δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα. Είναι προφανώς ότι η Αττικό Μετρό λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στο πλαίσιο και των γενικότερων ιδιωτικοποιήσεων των πάντων που προωθεί αυτή η κυβέρνηση (δημόσια ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, φυσικό αέριο).

Και σαν να μην τους έφτανε όμως αυτό προχωράνε τώρα και στις παραχωρήσεις μέχρι πρότινος δωρεάν parking σε ιδιώτες, συγκεκριμένα στους σταθμούς Δ. Πλακεντίας, Χαλάνδρι και Εθνική Άμυνα. Με το ημερήσιο κόστος να φτάνει στα 6 ευρώ  είναι προφανές ότι το ήδη μεγάλο κόστος μετακίνησης αυξάνεται υπερβολικά. Ειδικά για τη Δ. Πλακεντίας το πρόβλημα είναι αυξημένο καθώς οι περιοχές που εξυπηρετεί στα Μεσόγεια καλύπτονται ελάχιστα και πολύ αραιά από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές ενώ το ΚΤΕΛ είναι πραγματικά πανάκριβο και επίσης αραιό. Δεν είναι απίθανο πλέον οι κάτοικοί να αρχίσουν να παίρνουν το αμάξι μέχρι το κέντρο αν είναι να πληρώσουν parking έτσι κι αλλιώς αυξάνοντας τόσο τη κυκλοφοριακή συμφόρηση όσο και τη ρύπανση στη πόλη. Επιπλέον όλοι και όλες καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που θα έχει όλη αυτή κατάσταση στους δρόμους γύρω από το μετρό.

Το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή από την αρχή του σαν σχήμα αντέδρασε σε όλες τις πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων και θεωρεί πώς και η συγκεκριμένη επιλογή είναι βαθιά αντιλαϊκή και επώδυνη για τούς εργαζόμενους και διεκδικούμε το parking να παραμείνει δωρεάν! Γι΄ αυτόν τον λόγο καλεί όλους και όλες σε κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του parking, καθώς και σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους και όλες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Σάββατο 9/2 στις 12:00
έξω από τον σταθμό Δ. Πλακεντίας (στάση λεωφορείων)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet