Για το κλάδεμα ψηλών δένδρων φροντίζει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής
Ποιότητα Ζωής

Για το κλάδεμα ψηλών δένδρων φροντίζει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου το κλάδεμα ψηλών δένδρων σε διάφορα σημεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που εκτελείται από εξωτερικό συνεργείο σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Σκοπός του κλαδέματος είναι, όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ιωάννης Σιδέρης, η πρόληψη κινδύνων και ζημιών από θραύσεις κλαδιών ή πτώσεις δένδρων, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων, με τη διατήρηση των ψηλών δένδρων της πόλης σε καλή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κλαδευτούν 90 περίπου υψηλά δένδρα διαφόρων ειδών (λεύκες, ευκάλυπτοι, πεύκα) από τα οποία θα αφαιρείται μεγάλο μέρος των παλαιών βλαστών, με στόχο την ανανέωση της βλάστησής τους και τη διαμόρφωση του σχήματός τους. Η μείωση του συνολικού όγκου των δένδρων θα γίνεται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών του είδους τους. Δένδρα ταχείας ανάπτυξης (ευκάλυπτοι, λεύκες) θα κλαδεύονται αυστηρότερα. Αντίθετα, το κλάδεμα δένδρων με πιο αργή ανάπτυξη (πεύκα, κυπαρίσσια) θα γίνεται με στόχο την αφαίρεση ξερών ή προσβλημένων κλαδιών τους και τη διαμόρφωση του σχήματός τους. Με ευθύνη του αναδόχου, τα προϊόντα υλοτομίας ή κλάδευσης θα συλλέγονται και θα απομακρύνονται άμεσα από τον τόπο των εργασιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet