Αποξηλώθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Αγία Παρασκευή
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Αποξηλώθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Αγία Παρασκευή

Αποξηλώθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, από ειδικό γερανοφόρο, κεραία κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Θήρας 2 & Ολυμπίας στην Αγία Παρασκευή.

Είχαν προηγηθεί απόφαση ανάκλησης της άδειας της κεραίας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 30 Ιουλίου 2015, η απόρριψη της προσφυγής (της εταιρείας) για ακύρωση της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 2 Νοεμβρίου 2015 και απόφαση ανάκλησης της άδειας από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Η άδεια είχε χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2014 από την ΕΕΤΤ στην εταιρεία COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «οι ανωτέρω ενέργειες δικαιώνουν τον αγώνα του Δήμου και της Επιτροπής Κατοίκων» και υπενθυμίζεται επίσης ότι:

  • Με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανακλήθηκαν το καλοκαίρι δύο ακόμη άδειες κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
  • Η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής στοχεύοντας στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, και ιδιαίτερα των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (νήπια, βρέφη, κωφοί και ασθενείς με εμφυτεύματα), από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έχει προβεί στη σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής ανάλυσης και αξιολόγησης της υφισταμένης κατάστασης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με σκοπό τη σύνταξη πρότασης για τον καθορισμό του απαιτούμενου αριθμού και την ορθολογική χωροταξική κατανομή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου, ως περιοχής πιλοτικής εφαρμογής.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23 Δεκεμβρίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα την τρίμηνη αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες. 

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, την αντιδήμαρχο Ελισάβετ Πετσατώδη, τις Υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την Επιτροπή Κατοίκων Κοντόπευκου και όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet