Εκπαιδευτικοί & μαθητές στον συμμετοχικό σχεδιασμό σχολικών προαυλίων
Ποιότητα Ζωής

Εκπαιδευτικοί & μαθητές στον συμμετοχικό σχεδιασμό σχολικών προαυλίων

Με δύο εργαστήρια συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 οι δράσεις της πρωτότυπης και πιλοτικής προσπάθειας συμμετοχικού σχεδιασμού, που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για την ανάπλαση του προαυλίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Νηπιαγωγείου καθώς και του τμήματος της οδού Αρτέμονος ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο της πόλης.

Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου, σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, συζήτησαν και διαμόρφωσαν την πρόταση τους, που αντιλαμβάνεται την αυλή ως τη «μεγαλύτερη αίθουσα» του σχολείου, ιδιαίτερα σημαντική για παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Συμμετοχικός σχεδιασμός προαυλίων σχολείων της Αγίας Παρασκευής
Συμμετοχικός σχεδιασμός προαυλίων σχολείων της Αγίας Παρασκευής

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου με την καθοδήγηση μηχανικών, γεωπόνων και εκπαιδευτικών δούλεψαν και συζήτησαν σχέδια και μακέτες για την πεζοδρόμηση του  τμήματος της οδού Αρτέμονος ανάμεσα στο Σχολείο τους και στο 7ο Δημοτικό.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα δημιουργικά εργαστήρια με τους μαθητές των Δ, Ε, ΣΤ τάξεων (στις 19 Ιανουαρίου) και Α, Β, Γ τάξεων (στις 25 Ιανουαρίου) του Δημοτικού, με τα μικρά παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου (στις 22 Ιανουαρίου) όπως και με γονείς του 7ου Δημοτικού και του 13ου  Νηπιαγωγείου (στις 25 Ιανουαρίου 2016).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet