9 πρωτοβουλίες του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή
Ποιότητα Ζωής

9 πρωτοβουλίες του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής δίνει έμφαση στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή και έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν τομές στην πόλη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμος έχει προχωρήσει στα εξής:

  1. Συλλέγει χωριστά τα κλαδέματα και τα απόβλητα κήπων και τα διαθέτει ατελώς στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ).
  2. Συλλέγει χωριστά το οργανικό υλικό από τις Λαϊκές Αγορές (περίπου 1,5 τόνο ανά Λαϊκή), το οποίο διαθέτει, επίσης ατελώς, στο ΕΜΑΚ. Ήδη έχει παραλάβει καφέ κάδους για τη λειτουργία χωριστού δικτύου για το οργανικό και έχει δημιουργήσει έντυπο για την ενημέρωση των πολιτών στο θέμα αυτό. Η προσπάθεια αυτή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
  3. Συλλέγει καθαρό υλικό προς ανακύκλωση μέσω της δράσης του Κινητού Πράσινου Σημείου (έχει συλλέξει πλαστικά καπάκια, τα οποία ήδη έχει ανταλλάξει με αναπηρικά αμαξίδια). Η δράση αυτή θα ενταθεί από Σεπτέμβριο με συμμετοχή των Σχολείων.
  4. Τοποθέτησε 11 διπλά συστήματα βυθιζόμενων κάδων. Μάλιστα, έχει στείλει το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης για ανάλυση της σύστασής τους στο ΕΜΑΚ με εξαιρετικό αποτέλεσμα ως προς την καθαρότητα.
  5. Χωροθέτησε 30 Γωνιές Ανακύκλωσης. Λειτουργούν δύο ρεύματα (χαρτί και γυαλί), ενώ τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα δύο (πλαστικό/μέταλλο και ρούχα/υφάσματα). Ήδη παρέλαβε τις πινακίδες με τον λογότυπο, οι οποίες τοποθετούνται άμεσα.
  6. Ξεκίνησε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα ρούχα/υφάσματα, το οποίο θα ενταχθεί στις Γωνιές Ανακύκλωσης, ενώ σειρά έχουν τα μαγειρικά έλαια και τα αδρανή υλικά.
  7. Ξεκίνησε σύμβαση με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
  8. Έχει μοιράσει ένα όμορφο παραμύθι για την Ανακύκλωση στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Σχολεία του Δήμου μας. Έχει μοιράσει, επίσης, υφασμάτινο σακίδιο και υφασμάτινη τσάντα με στόχο τη μείωση της πλαστικής σακούλας.
  9. Συμμετέχει σε δράσεις με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση για την Ανακύκλωση (Κινητό σημείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Παγκόσμια εβδομάδα μείωσης αποβλήτων κ.ά.).

«Η προσπάθεια για την Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή είναι συνεχής, εντατική και καθημερινή. Το σύνθημά μας σταθερό: ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet