To όζον υπερέβη τα όρια σε Μαρούσι και Αγία Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

To όζον υπερέβη τα όρια σε Μαρούσι και Αγία Παρασκευή

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον διαπιστώθηκε σε δύο σταθμούς, του Αμαρουσίου και της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 186 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 183 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας συνέστησε:

  • «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
  • »Επίσης τα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet