Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Γιατί επιλέξαμε το «απέχω» στην απόφαση για το «Da Vinci»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Γιατί επιλέξαμε το «απέχω» στην απόφαση για το «Da Vinci»

Την ψήφο της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής με θέμα την ανάκληση της άδειας του καταστήματος «Da Vinci», που λειτουργεί στο κτήμα Σιστοβάρη, «δικαιολογεί» με ανακοίνωσή της η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Καθώς, δεν τέθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, Γεράσιμο Βλάχο, εναλλακτική πρόταση της παράταξης για το θέμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι, με επικεφαλής των τ. δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, επέλεξαν να ψηφίσουν «απέχω».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ας όψονται

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιανουαρίου, σχετικά με την εισήγηση της δημοτικής Αρχής για ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Da Vinci», η παράταξή μας είχε και έχει την ξεκάθαρη άποψη ότι η άδεια δεν έπρεπε να ανακληθεί, αφού και η γνωμοδότηση επί του θέματος έκρινε ότι ήταν επιτρεπτό.

Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε αντιπρόταση, σύμφωνα με την οποία δεν θα ανακαλούσε ο Δήμος την άδεια με την προϋπόθεση ότι ο επιχειρηματίας θα δεχόταν να υπογράψει συμβολαιογραφική πράξη, ότι το 2025 (όταν το κληροδότημα θα περιέλθει στον Δήμο) θα παρέδιδε το ακίνητο ως έχει. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι δεν θα οδηγούνταν στην ανεργία πολλοί εργαζόμενοι, δεν θα υφίστατο πλήγμα η τοπική επιχειρηματικότητα, ο Δήμος δεν θα έχανε έσοδα και το ακίνητο δεν θα καταστρεφόταν, διασφάλιζε πλήρως τον Δήμο και ήταν προς το δημόσιο συμφέρον, κάτι που η γνωμοδότηση (που ο ίδιος ο δήμαρχος ζήτησε) το προέβλεπε.

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, με τον γνωστό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό του τρόπο, δεν επέτρεψε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή μας.

Η συμπεριφορά αυτή της δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τόσο από τη γνωμοδότηση όσο και από την κατάθεση του παρόντος δικηγόρου Κώστα Μπάκα (ο οποίος εξέδωσε τη γνωμοδότηση), προέκυψε ότι δεν είναι βέβαιη η αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης, αλλά μάλλον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μας οδήγησε στην απόφαση να ψηφίσουμε «ΑΠΕΧΩ».  ε τον τρόπο αυτό, αφενός σταθήκαμε αρνητικοί στην ανάκληση της άδειας (το «ΑΠΕΧΩ» είναι αρνητική ψήφος), αλλά και διαμαρτυρηθήκαμε για τις παρανομίες της διαδικασίας.

Θεωρούμε ότι η δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου, λόγω των ιδεοληψιών της και της ανικανότητάς της να αντιληφθεί τα δεδομένα, με την απόφασή της αυτή οδηγεί τον Δήμο σε περιπέτειες, καταφέρνει ένα σοβαρό πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη αγορά και οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην ανεργία. Ας όψονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet