Μ. Τάρλας: Ελεύθεροι επαγγελματίες σε… ελεύθερη πτώση
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μ. Τάρλας: Ελεύθεροι επαγγελματίες σε… ελεύθερη πτώση

«Ελεύθεροι επαγγελματίες σε… ελεύθερη πτώση» τονίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην πόλη και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής με τον συνδυασμό Αλλάζουμε, Μάκης Τάρλας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

Τα τελευταία 7 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην Αγία Παρασκευή έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το μέλλον του εμπορικού κόσμου. Σίγουρα η περίοδος των μνημονίων έφερε μια τεράστια πτώση στους τζίρους των καταστημάτων, η οποία σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση οδήγησε πολλούς συναδέλφους σε αδιέξοδο. Είναι όμως αυτό μονόδρομος;

Κατά την προσωπική μου άποψη, όχι. Οι τοπικές αγορές μπορούν να δυναμώσουν όταν υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν περίπου 2.000 επαγγελματικά ΑΦΜ. Δυστυχώς, τα τελευταία 9 χρόνια κανένας συνάδελφος δεν είδε κάποιον από την τοπική αυτοδιοίκηση να στέκεται δίπλα του και να του προσφέρει κάποια ουσιώδη βοήθεια. Εγώ προσωπικά είχα κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά δεν υπήρξε ούτε η θέληση και ούτε το ενδιαφέρον να υλοποιηθεί κάποια από αυτές.

Τι μπορεί να σταματήσει την ελεύθερη πτώση των ελεύθερων επαγγελματιών; Πολλά. Το πρώτο είναι η δημιουργία θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης. Είναι ένα μέτρο το οποία θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της εμπορικής αγοράς και θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης πεζών και οχημάτων. Έτσι θα μπει μια τάξη στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και θα αναβαθμιστεί η τοπική μας αγορά..

Στην αναβάθμιση της τοπικής αγοράς και στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μπορεί να συμβάλλει και η διοργάνωση εκδηλώσεων στους εμπορικούς δρόμους σε περιόδους εκπτώσεων και γιορτών.

Σημαντική είναι, επίσης, η ύπαρξη στον Δήμο «Γραφείου Ελεύθερου Eπαγγελματία» στο οποίο θα υπάρχει μητρώο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών της Αγίας Παρασκευής και των εταιρειών που εδρεύουν στην πόλη και θα παρέχεται στήριξη στους ήδη επιχειρηματίες της πόλης αλλά και στους νέους στα πρώτα βήματα της επιχείρησης τους. Στο «Γραφείο Ελεύθερου Eπαγγελματία» θα μπορούν να εγγράφονται οι άνεργοι δημότες, οι οποίοι θα προτείνονται στις επιχειρήσεις  της πόλης για εύρεση εργασίας, κάτι που θα δώσει μια διαφορετική δυναμική στις επιχειρήσεις, παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, πρέπει να ξεκινήσει μια συνεργασία με μεγάλα ιδρύματα που έχουμε στην πόλη μας -όπως ο Δημόκριτος-, με εταιρείες, δικηγορικά και τεχνικά γραφεία ακόμα και μικρές επιχειρήσεις, για να κάνουν τα νέα παιδιά που αποφοιτούν από κάποια σχολή την πρακτική τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουμε καθαρά πρόσωπα, νέες και άμεσα υλοποιήσιμες ιδέες. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρέπει να αναπτύξει καλύτερους δεσμούς με τους δημότες μας και θα είμαστε δίπλα τους καθημερινά. Οι «Αλλάζουμε» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης το ξέρουμε καλά και δεσμευόμαστε ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στις 26 Μαΐου οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε να παραμείνει η τωρινή κατάσταση ή να αναλάβουν άνθρωποι νέοι με ιδέες και όρεξη να προσφέρουν πραγματικά στην πόλη; Θέλουμε να αλλάξουμε ή να μείνουμε, στην καλύτερη περίπτωση, στάσιμοι;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet