Οι προτάσεις της Νίκης των Πολιτών Αγίας Παρασκευής για ελάφρυνση των πληττόμενων από την Covid-19 επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις – Αγορά

Οι προτάσεις της Νίκης των Πολιτών Αγίας Παρασκευής για ελάφρυνση των πληττόμενων από την Covid-19 επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, τέως δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σταθόπουλο, «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει άμεσα να προχωρήσει (όπως πολλοί Δήμοι) σε σειρά μέτρων ανακούφισης των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας Covid-19».

Ειδικότερα, η Νίκη καλεί τη διοίκηση να προβεί σε:

  1. Απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για ίδιο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζοντας, ο συνδυασμός αναφέρει ότι «ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση τελών κατά 50% (εξαιρούνται supermarkets και Τράπεζες), για τα καταστήματα που λειτουργούν (και όλοι ξέρουμε ότι έχουν πολύ λίγη κίνηση)».

Καταλήγοντας, η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής επισημαίνει:

Αυτές ήταν και οι προτάσεις μας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τα δημοτικά τέλη έτους 2021, προτάσεις που ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς απέρριψε.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει λύση στο θέμα της μείωσης 30% για τα καταστήματα μέχρι 150τ.μ. και 15% μέχρι τα 600τ.μ., που ισχύουν από το 2019 μέχρι σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται.

Σημειώνουμε ότι προσωπικά ο δήμαρχος είναι απολύτως ασυνεπής στη δήλωση του για απαλλαγή τελών καταστημάτων που (τα) έκλεισαν στους μήνες της προηγούμενης καραντίνας (Μάρτιος 2020).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet