«Παγώνουν» τα σχέδια για μονοδρόμηση της Αγίας Τριάδος μετά τη συνάντηση ΕΝΕΒΑΠ και δημάρχου Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: tarlasethimis/FB
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Παγώνουν» τα σχέδια για μονοδρόμηση της Αγίας Τριάδος μετά τη συνάντηση ΕΝΕΒΑΠ και δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εκπροσώπων της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών της πόλης (ΕΝΕΒΑΠ) για το θέμα που έχει προκύψει με τη μονοδρόμηση της οδού Αγίας Τριάδος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο συγκοινωνιολόγος του Δήμου κ. Παπακωνσταντίνου, ο μελετητής του ΣΒΑΚ κ. Ριζομηλιώτης, το Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ, οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Αγίας Τριάδος και σε παρακείμενους δρόμους, όπως και κάτοικοι των Πευκακίων.

Όπως ενημερώνει η ΕΝΕΒΑΠ, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των επαγγελματιών της πόλης ενημερώθηκαν και έθεσαν τους προβληματισμούς τους, «θεωρώντας μεγάλο λάθος να περιλαμβάνει μια κυκλοφοριακή μελέτη για τα Πευκάκια την οδό Αγίας Τριάδος χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για να γίνει μια τέτοια τεράστια αλλαγή».

Οι επιχειρηματίες που έδωσαν το «παρών» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μονοδρόμηση και ζήτησαν να επισκευαστούν τα πεζοδρόμια και να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ΕΝΕΒΑΠ, υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει τίποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη, ενώ θα ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς, στην οποία η Ένωση θα είναι παρούσα ώστε να εκφράσει τη γνώμη της και να στηρίξει τους συναδέλφους της.

«Θεωρούμε ότι πετύχαμε τον σκοπό της συνάντησης, που ήταν να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επίσημα, αλλά και να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη μονοδρόμηση της οδού Αγίας Τριάδος, ώστε να γίνει αναθεώρηση της μελέτης. Ως σωματείο θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, αλλά και ως κάτοικοι της πόλης θα διεκδικουμε μια ασφαλή πόλη συνολικά. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με προτάσεις, θεωρώντας πως η μονοδρομηση δεν είναι λύση, βάζοντας σε δοκιμασία τους συναδέλφους στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε» σημείωσε μετά τη συνάντηση η ΕΝΕΒΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet