Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ: Τα νέα υγειονομικά μέτρα «στραγγαλίζουν» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ: Τα νέα υγειονομικά μέτρα «στραγγαλίζουν» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Το λιανεμπόριο, από την αρχή της πανδημίας, έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος με τα συνεχόμενα lockdowns και έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ), Μάκης Τάρλας, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την αρνητική έκπληξή του για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά της διασπορά του κορωνοϊού.

«Αποδεδειγμένα οι επιχειρήσεις μας δεν είναι εστίες μετάδοσης της Covid-19 και με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε τα νέα μέτρα, τα οποία αφ’ ενός μας περιορίζουν να απευθυνόμαστε πια στο 50% του καταναλωτικού κοινού και αφ’ ετέρου να έχουμε την υποχρέωση να ελέγχουμε τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο» τονίζει ο κ. Τάρλας και προσθέτει:

«Τη στιγμή που υπήρχε μια αισιοδοξία στην αγορά, τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι άδικα και θα φέρουν τον οικονομικό στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα σούπερ μάρκετ εξαιρούνται των νέων μέτρων επειδή θεωρητικά πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης, γεγονός που δεν ισχύει, και το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα σε πολλές επιχειρήσεις και τα σούπερ μάρκετ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει την παράταση της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών και να παράσχει νέα οικονομική βοήθεια στις επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet