Πώς σχολιάζει ο Κ. Τσιαμπάς την απαλλαγή από τα τέλη επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην Αγ. Παρασκευή
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πώς σχολιάζει ο Κ. Τσιαμπάς την απαλλαγή από τα τέλη επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην Αγ. Παρασκευή

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για την απαλλαγή των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Δήμου από την καταβολή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα ανέστειλαν τις δραστηριότητες λόγω Covid-19 σχολιάζει ο επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα για την Αγία Παρασκευή, πρώην δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει:

Με  ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι, έστω και μετά από έναν χρόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση της διοίκησης, ψήφισε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών από την καταβολή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το διάστημα που είχαν/ουν  διακόψει τις δραστηριότητες λόγω πανδημίας.

Η απαλλαγή προβλέπεται από  το  Ν. 4764/20 (με ισχύ περιορισμένο χρόνο) . Οι Δήμοι έχουν επιχορηγηθεί για την συγκεκριμένη πράξη από την κυβέρνηση.

Δεν ολιγώρησε μόνο η διοίκηση, αλλά και η αντιπολίτευση, η οποία, κατά την ψήφιση των τελών για το 2021 (Οκτώβριος 2020), προτίμησε, για άλλη μια φορά, να καταγγείλει και όχι να κατεβάσει δική της πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα όπως έκανε σε άλλη περίπτωση, που τη βόλευε επικοινωνιακά.

Για να έχει ουσιαστικό  αποτέλεσμα, έστω και καθυστερημένα, η λύση που δόθηκε και για να μην ταλαιπωρηθούν οι ενδιαφερόμενοι, η παράταξη Όραμα για την Αγία Παρασκευή θα  επαναφέρει την πρόταση που ανακοίνωσε στις 4/1/2021, την οποία εφαρμόζουν αρκετοί Δήμοι που νοιάστηκαν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα. Οι δικαιούχοι να υποβάλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και ο Δήμος να τους επιστρέψει άμεσα τα δικαιούμενα τέλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet