Σε καλό κλίμα η συνάντηση δημάρχου με το νέο Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ
Επιχειρήσεις – Αγορά

Σε καλό κλίμα η συνάντηση δημάρχου με το νέο Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ

Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμου Βλάχου με το νεοεκλεγέν (4-3-15) Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-3-2015 στο δημαρχείο. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Β. Τσαγκάρης, ο αντιπρόεδρος Εμμ. Πέπονας, ο γεν. γραμματέας Στεργ. Ανυφαντής και τα μέλη Ι. Πρασσάς, Β. Τριάντη, Κ. Τσαβαλά, Ευστ. Βρεττός και Ζ. Καράγιωργος.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΝΕΒΑΠ έθεσαν τα θέματα που απασχολούν την Ένωση και σχετίζονται με τον Δήμο, όπως και αιτήματα για την αντιμετώπισή τους. Ο δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς για τις μέχρι σήμερα ενέργειες για κάθε ένα από τα θέματα που τέθηκαν.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκαν άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες όπως:

1. Η γνωστοποίηση των μειώσεων για το έτος 2015 που έγιναν στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού 15% για τα μικρά καταστήματα (<60τμ) και 6% για όλα τα υπόλοιπα (όπως και στις οικίες), καθώς και 30% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Θα εξεταστεί παράλληλα η δυνατότητα απαλλαγής για συγκεκριμένο διάστημα στις νέες επιχειρήσεις.

2. Η συνεργασία για ενημέρωση των επαγγελματιών για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, όπως και το μοίρασμα φυλλαδίων για τις υποχρεώσεις τους.

3. Η συνέχιση και ενίσχυση κοινών δράσεων για προβολή και στήριξη της τοπικής αγοράς (εκδηλώσεις ενημέρωσης, υπαίθριες συναυλίες, φυλλάδια, διαδραστικοί χάρτες σε σημεία ενδιαφέροντος κ.λπ.).

4. Ενημέρωση των νέων επιχειρηματιών κατά το πρότυπο του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων του Δήμου.

5. Η συνεννόηση για την ελεγχόμενη στάθμευση, όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί το 1ο στάδιο των μελετών για την οδό Αγίου Ιωάννου και τις καθέτους, την οδό Σουλίου και την οδό Δερβενακίων, κοντά στο εμπορικό κέντρο «Ηλιοτρόπιο».

6. Η εκπόνηση μελέτης από τον Δήμο για τον φωτισμό των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων.

7. Η συντόμευση των έργων της βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντόπευκου και η έγκαιρη ειδοποίηση των επαγγελματιών για τις ασφαλτοστρώσεις.

8. Η παρέμβαση του Δήμου στο Αστ. Τμήμα Αγίας Παρασκευής για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στους εμπορικούς δρόμους, όπου παρατηρούνται κρούσματα μικροκλοπών.

9. Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα διάθεσης χώρων του Δήμου για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης, όπως και για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet