Στο FESTIVAL FACTORY ο δήμαρχος
Επιχειρήσεις – Αγορά

Στο FESTIVAL FACTORY ο δήμαρχος

Στην ημερίδα παρουσίασης της πράξης «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, Festival Factory», που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου, μίλησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση της πράξης στην τοπική κοινωνία των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, στους παραγωγικούς φορείς, καθώς και στους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν στην επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 78 άνεργων, με σκοπό την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «FESTIVAL FACTORY» που απαρτίζεται από τους φορείς ΙΝΙΤΙΑ ΑΕ (Συντονιστής Α.Σ.), Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Αγίας Παρασκευής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Δίκτυο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ΑΜΚ «Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» ΚΕΑΕΠ.

Η πράξη «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση,τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, τον αντιπρόεδρο της αναπτυξιακής σύμπραξης κ. Αγγελή και τους συντελεστές του “Festival Factory” για την άριστη συνεργασία. Στη συνέχεια διαβεβαίωσε τους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός και αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για το ξεκίνημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Παρόντες εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν επίσης η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γκίνη και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Αδαμόπουλος.

Η ομιλία του δημάρχου Αγίας Παρασκευής

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet