«Όχι» του Εμπ. Συλλ. Ν. Ερυθραίας στην ημερίδα για την ανεργία
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Όχι» του Εμπ. Συλλ. Ν. Ερυθραίας στην ημερίδα για την ανεργία

Την αντίθεσή τους στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς  για την ανεργία των νέων εκφράζει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής:

Με όχημα την ανεργία των νέων κατασπαταλώνται χρήματα της ευρωπαϊκής κοινότητας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, την ώρα που:

  1. Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι μικροεπαγγελματίες καταστρέφονται.
  2. Η ανεργία των νέων ξεπερνά το 60% του ενεργού πληθυσμού.
  3. Η τιμή της εργατικής δύναμης μειώνεται και τα κοινωνικά δικαιώματα εξαφανίζονται.

«Έμποροι ελπίδας» μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων:

  1. Τάζουν ψιχεία σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ανέργους.
  2. Διδάσκουν την «επιχειρηματικότητα» εκείνοι που επιβάλλουν τη φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ.
  3. Τάζουν προγράμματα δια βίου μάθησης.
  4. Στρώνουν το έδαφος για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και «νεανικής επιχειρηματικότητας», όταν ήδη γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το 30% αυτών που μπήκαν σε αυτά τα προγράμματα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταστραφεί και είναι καταχρεωμένοι.
  5. Τάζουν επιδοτήσεις θέσεων εργασίας.

Άνεργοι και μικροεπαγγελματίες καλούνται να «βάλουν πλάτη» ώστε νέες αξίες όπως «ανασυγκρότηση» – «κατάρτιση» – «επιχειρηματικότητα» – «επιδότηση εργασίας» – «κοινωνική συνοχή» να βρουν έδαφος στη συνείδηση του λαϊκού κόσμου που πλήττεται από τις πολιτικές των μονοπωλίων, που εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό της Ε.Ε.

Συμπερασματικά,

  • Δεν θα σωθεί μέσα σε αυτά τα πλαίσια η μικρομεσαία επιχείρηση η οποία θεωρείται «διαρθρωτικό πρόβλημα» και τροχοπέδη στην ανάπτυξη των μονοπωλιακών κερδών.
  • Δεν θα δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας μιας και δεν συμφέρει τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, η σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Οι όποιες κοινωνικο-συνεταιριστικές επιχειρήσεις δημιουργηθούν θα τους δοθούν, από τους εκάστοτε δήμους, δημοτικές υπηρεσίες – έργο και θα κληθεί ο χρήστης αυτών των υπηρεσιών να επωμιστεί το κόστος.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θεωρούμε αναγκαία την παρουσία μας.

Το παρόν κείμενο θα δοθεί στον τοπικό Tύπο.

Παρακαλούμε όπως αναγνωστεί στην ημερίδα σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εμπορικού & Επαγγελματικού
Συλλόγου Νέας Ερυθραίας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet