Video

«Παρατράγουδα» στο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής με… φόντο το «Da Vinci» – VIDEO

«Θερμότατη» ήταν η τελευταία, πριν τις διακοπές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.

Η συζήτηση ήταν ακόμη στη φάση των ερωτήσεων και δηλώσεων, αλλά οι αναφορές που ήδη είχαν προηγηθεί για το πολυσυζητημένο και «πολύπαθο» θέμα του κληροδοτήματος Σιστοβάρη και της εκεί λειτουργούσας επιχείρησης «Da Vinci» είχαν προλειάνει το έδαφος για το τι θα ακολοθούσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, απαντώντας σε σχόλιο του επικεφαλής της παράταξης Μια Γενιά Μπροστά, Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, ότι «διακατέχεται από εκδικητικότητα απέναντι στον επιχειρηματία», απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι είναι ο ίδιος που πρότεινε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον ιδιοκτήτη για να προετοιμαστεί ενόψει της συζήτησης που θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής του (σ.σ.: το θέμα θα έρθει στο Σώμα προς το τέλος Αυγούστου). Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που δέχθηκε στο παρελθόν μηνυτήρια αναφορά από τον επιχειρηματία, η οποία και τελικώς αρχειοθετήθηκε.

Στην τοποθέτηση του κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ αντέδρασε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, διαψεύδοντας τα όσα ανέφερε ο πρώτος και «ξύνοντας παλιές πληγές», θύμισε τη διαγραφή του κ. Παπαμιχαήλ από την πρώην δημοτική του ομάδα με ψήφους 16-0, «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ «σήκωσε το γάντι» και θύμισε με τη σειρά του στον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο ότι επί δημαρχίας του τελευταίου, την παραμονή της δημαρχιακής επιτροπής για το επίμαχο θέμα της αδειοδότησης του «Da Vinci» υπήρξε συνάντηση του δημάρχου και μελών της δημαρχιακής επιτροπής με τον επιχειρηματία και τους δικηγόρους του.

Κάπου εκεί ξέφυγαν τα πράγματα, με τον κ. Β. Γιαννακόπουλο να ζητεί επιμόνως τον λόγο και τον πρόεδρο του Σώματος, Γεράσιμο Βλάχο, να προσπαθεί ν’ αποτρέψει τη συνέχιση της συζήτησης επί του θέματος, καθώς ανέβαιναν επικίνδυνα οι τόνοι, δίνοντας τον λόγο στον κ. Κωνσταντίνο Τσιαμπά. Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Β. Γιαννακόπουλος ζήτησε τον λόγο για να κάνει δήλωση αποχώρησης και όταν ο πρόεδρος του Σώματος του είπε ότι αυτό θα γίνει αφού τοποθετηθεί ο κ. Κ. Τσιαμπάς, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης κατηγόρησε το προεδρείο ότι «προστατεύει τον κ. Παπαμιχαήλ» και άρχισε να κτυπά με το χέρι του το έδρανο, ζητώντας επιτακτικά να προηγηθεί.

Και επειδή η κατάσταση έφευγε από κάθε έλεγχο (ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αγανακτισμένος είχε σηκωθεί από τη θέση του, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος όρθιος καταφερόταν κατά του προέδρου του Σώματος), ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση. Ωστόσο, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και σε αυτήν επενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Βοσταντζόγλου, διαμαρτυρόμενος για το επίπεδο της συζήτησης και δηλώνοντας την «αηδία» του για όσα λάμβαναν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Γιάννης Βοσταντζόγλου: Σιχάθηκα τους λεονταρισμούς και τις «πολιτικάντζες»). Η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε για ακόμη λίγα λεπτά, με τη συνοδεία και κάποιων «γαλλικών», ενώ η προσπάθεια του προέδρου του Σώματος να εξηγήσει στον κ. Β. Γιαννακόπουλο ότι δεν του απαγόρευσε τον λόγο, αλλά θα του τον έδινε μετά την τοποθέτηση του κ. Κ. Τσιαμπά δεν φαίνεται να έπεισε τον επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης, ο οποίος και τελικώς αποχώρησε.

Τέλη Αυγούστου τα… νεότερα

Κι αν αυτά συνέβησαν σε μία… ουδέτερη συνεδρίαση, φαντάζεται κανείς τι μπορεί να συμβεί στη συνεδρίαση κατά τα τέλη Αυγούστου. Τότε, τα μέλη του Σώματος θα κληθούν να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν επί ενός θέματος που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια το πολιτικό προσωπικό της πόλης και έχει γίνει αφορμή για «επικές» αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση μόνο εύκολη δεν είναι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θα «εύχονταν» να υπάρξει κάποιους είδους συμβιβασμός μεταξύ Δήμου και επιχειρηματία, προκειμένου η όλη υπόθεση να μην οδηγηθεί στα άκρα… Εξάλλου, είναι αλήθεια ότι ουδείς θα «σηκώσει στους ώμους του» με ευχαρίστηση την απόφαση για το κλείσιμο μιας επιχείρησης, που θα οδηγήσει στον δρόμο κάποιους εργαζόμενους και μάλιστα στη σημερινή περίοδο κρίσης.

Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση που αποφασιστεί η ανάκληση της άδειας του «Da Vinci», από τη στιγμή που η πλευρά του επιχειρηματία αποφασίσει ν’ ασκήσει τα ένδικα μέσα που δικαιούται, η τελική απόφαση θα πάρει αρκετό χρόνο να υλοποιηθεί και, πιθανότατα, το θέμα να βρίσκεται στην πολιτική ατζέντα και κατά τις εκλογές του 2019…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet