Άμεση αίτηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής στο «WiFi4EU» για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους
Κοινωνία

Άμεση αίτηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής στο «WiFi4EU» για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους

Αίτηση στο πρόγραμμα «WiFi4EU» (δωρεάν WiFi για τους Ευρωπαίους) υπέβαλε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με στόχο να εξασφαλίσει για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης δωρεάν συνδεσιμότητα WiFi στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους.

Η αίτηση του Δήμου στην 1η πρόσκληση του προγράμματος υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, άμεσα, όπως ενημερώνει ο Δήμος, με το άνοιγμα της, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης). Αυτό έχει, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, ιδιαίτερη σημασία, καθώς η επιλογή γίνεται: α) κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και β) βάσει κριτηρίων που εξασφαλίζουν γεωγραφική ισορροπία. Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9/11/2018 στις 17:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού WiFi για δωρεάν συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι τα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Στην τρέχουσα πρόσκληση, οι πρώτοι 2.800 δήμοι θα αποκτήσουν κουπόνι WiFi4EU, ενώ εξασφαλίζεται ότι κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια. Κατά την επόμενη διετία, θα δημοσιευτούν τρεις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU, περίπου μία ανά εξάμηνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet