Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις ανάγκες θέρμανσης των πολιτών ζητεί ο Φ. Αλεξόπουλος
Κοινωνία

Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις ανάγκες θέρμανσης των πολιτών ζητεί ο Φ. Αλεξόπουλος

Την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις ανάγκες θέρμανσης των πολιτών ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξόπουλος έστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής το ακόλουθο κείμενο προς ψήφιση από το Σώμα:

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (μετά και την επέλαση των τριών ψυχρών μετώπων «Ραφαήλ», «Σοφίας», «Τηλέμαχου») και αντιλαμβανόμενο τον δύσκολο χειμώνα που θα αντιμετωπίσουν εκατοντάδες οικογένειες συνδημοτών μας (ευπαθείς ομάδες και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα) προτείνει προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών τα παρακάτω:

Να νομοθετήσει άμεσα την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα 6 λεπτά το λίτρο που ήταν αρχικά (από 28 λεπτά που είναι σήμερα).

Και:

Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 10% για το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού είναι είδος πρώτης ανάγκης για τα ελληνικά νοικοκυριά, ώστε η συνολική τιμή του να μειωθεί στα 60 λεπτά το λίτρο και να είναι προσιτό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Με το παρών Ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις και ενέργειες για την εξασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της θέρμανσης και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet