Έκκληση για στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Έκκληση για στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγίας Παρασκευής

Έκκληση για στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου του απευθύνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι μία από τις δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, η οποία λειτουργεί στον Δήμο, μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Μαγειρείο, από το 2012.

«Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, γεγονός που μαρτυρά τόσο η συμμετοχή συμπολιτών μας, οι οποίοι ωφελούνται των υπηρεσιών του, όσο και η συμβολή δωρητών φαρμακευτικού υλικού, είτε πρόκειται για απλούς πολίτες ή επαγγελματίες φαρμακοποιούς ή φαρμακευτικές εταιρείες» αναφέρει ο Δήμος και προσθέτει:

«Η συμβολή του στην αντιμετώπιση προβλημάτων πρόσβασης σε φαρμακευτικά σκευάσματα είναι αδιαμφισβήτητη. Ενδεικτικά, έχουν εξυπηρετηθεί 1.375 συμπολίτες μας από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα».

Όπως τονίζεται από πλευράς Δήμου, το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου δεν θα είχε την επιτυχία που γνωρίζει σήμερα χωρίς τη συμβολή των ευεργετών του, ανώνυμων και επώνυμων. «Είτε πρόκειται λοιπόν για ένα απλό παυσίπονο, είτε για πιο εξειδικευμένα σκευάσματα, οι ωφελούμενοι έχουν εμπεδώσει την πεποίθηση πως ό,τι χρειάζεται θα το βρουν σε εμάς. Χάρη σε εσάς!» σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, μέσω της οποίας γίνεται η έκκληση προς τους πολίτες να συνεχίσουν το έργο τής προσφοράς τους, «έχοντας στον νου τα χαμόγελα και τις αυθόρμητες ευχαριστίες των συνανθρώπων μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην οδό Χειμάρας 22, με ωράριο λειτουργίας 8.00-16.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6547700.

Πληροφορίες: Ρουμελιώτη Κυριακή, κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια Κοινωνικού Φαρμακείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet