Έκκληση Φ. Αλεξόπουλου για δωρεάν διάθεση των εμβολίων για τη Μηνιγγίτιδα Β
Κοινωνία

Έκκληση Φ. Αλεξόπουλου για δωρεάν διάθεση των εμβολίων για τη Μηνιγγίτιδα Β

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος τον καλεί να προβεί σε ενέργειες ώστε να υπάρξει δωρεάν διάθεση εμβολίων για τη Μηνιγγίτιδα Β, είτε να αγοραστούν από τον Δήμο τα συγκεκριμένα εμβόλια και να διατεθούν σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράς τους.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

Κύριε δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη

Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να σου μεταφέρω τους προβληματισμούς γονέων και μαθητών της σχολικής κοινότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με το γεγονός ότι αν και κυκλοφορεί στην «αγορά το εμβόλιο για τη Μηνιγγίτιδα Β, που σώζει ζωές, εν τούτοις δεν συνταγογραφείται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ως γιατρός, σίγουρα γνωρίζεις ότι ο εμβολιασμός απαιτεί από 2 έως 4 δόσεις ανά παιδί (ανάλογα με την ηλικία), ενώ η κάθε δόση κοστίζει 105 ευρώ. Με άλλα λόγια, αν υπολογίσουμε περίπου 3 δόσεις για κάθε παιδί, μόνο για το μηνιγγιτιδόκοκκο Β θα απαιτούνταν πάνω από 315 ευρώ και όπως καταλαβαίνεις, το κόστος είναι δυσβάστακτο για πολλές οικογένειες του Δήμου μας.

Επειδή θεωρώ ότι μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Δήμου μας είναι  η προστασία και η θωράκιση της δημόσιας υγείας, καθώς και η μέριμνα για την προστασία ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της πόλης μας, στο πλαίσιο αυτό εκλιπαρώ  το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την ένταξη του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε ειδικό πρόγραμμα και τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου στις οικογένειες, με χαμηλά εισοδήματα, που το έχουν ανάγκη.

Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει χρηματικό κονδύλι για την αγορά των συγκεκριμένων εμβολίων, προκειμένου να εμβολιαστούν παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που δεν μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά των εμβολίων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα το κόστος του εμβολίου δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet