Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Επιτακτική και αναγκαία η ανέγερση του 12ου Δημοτικού
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Επιτακτική και αναγκαία η ανέγερση του 12ου Δημοτικού

Επιτακτική και αναγκαία χαρακτηρίζει την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Μάλιστα η Ένωση τονίζει ότι ο κατάλληλος, αλλά και μοναδικός χώρος για την ανέγερση υπάρχει και είναι το Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής:

Επιτακτική και αναγκαία η ανέγερση του 12ου Δημοτικού

Εδώ και πολλά χρόνια η Ένωση μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης έχει επισημάνει με επιμονή και σταθερότητα την ανάγκη της ανέγερσης τουλάχιστον ενός ακόμα Δημοτικού Σχολείου στην πάνω από τη Μεσογείων περιοχή, του ήδη ιδρυμένου 12ου Δημοτικού Σχολείου.

Η κατάσταση στα υπάρχοντα Δημοτικά της περιοχής (1ο, 2ο, 3ο, 6ο και 8ο  Δημοτικά) μιλά από μόνη της:

  • Διχοτομημένες αίθουσες, containers σε προαύλια, αίθουσες εκδηλώσεων, βιβλιοθήκες ακόμα και βοηθητικοί χώροι και αποθηκούλες μετατράπηκαν ή «ονοματίστηκαν» αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να καλυφθούν όπως-όπως οι ανάγκες και να φιλοξενηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης.
  • Προαύλια που όχι μόνο δεν είναι επαρκή να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες του αυξημένου αριθμού παιδιών για παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες αλλά καθίστανται και επικίνδυνα αφού παρατηρείται συνωστισμός και εξ αυτού συχνοί τραυματισμοί.
  • Τα σχολεία μας είναι υπερκορεσμένα με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζουμε και τη μεταφορά μαθητών σε όμορους δήμους
  • Τα σχολεία μας χτίστηκαν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και για ανάλογο αριθμό μαθητών/ριών. Σήμερα ξεπερνούν κατά πολύ την πραγματική δυναμικότητά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια, τόσο σε έκτακτες περιπτώσεις (ανάγκη άμεσης εκκένωσης και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων) όσο και στην καθημερινότητα των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς:

Είναι επιτακτική η ανάγκη για την άμεση απόκτηση του Ο.Τ. 119 γιατί είναι κατάλληλο, αναγκαίο και μοναδικό για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός Νηπιαγωγείου.

Καλούμε τον Δήμο της Αγ. Παρασκευής να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απόκτηση του Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή). Το Ο.Τ. 119 έχει κριθεί ως κατάλληλο – αναγκαίο – μοναδικό και πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει και να το δώσει στα παιδιά και στη σχολική κοινότητα της Αγ. Παρασκευής που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Ο Δήμος βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική απόφαση: Aν αφήσει να χαθεί το οικόπεδο αυτό, θα καταδικάσει την πόλη να μην μπορέσει ποτέ να ικανοποιήσει ποσοτικά και ποιοτικά τις ανάγκες της σε σχολική στέγη.

Ας γίνει στοίχημα όλης της πόλης η ανέγερση ενός ολοκαίνουριου, υπερσύγχρονου σχολείου!

Ας μετατρέψουμε το σημερινό κουφάρι από μπετό και σπασμένα τζάμια σε μια ζωντανή κυψέλη που θα σφύζει από ζωή!

Όλοι μαζί διεκδικούμε αυτό που οφείλουμε στα παιδιά μας, ένα καλύτερο σχολείο, ένα φωτεινότερο μέλλον!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet