Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Καταλυτικός ο ρόλος μας στην υπόθεση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Καταλυτικός ο ρόλος μας στην υπόθεση των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή

«Καταλυτικός, καθοριστικός και ουσιαστικός είναι για μια ακόμη φορά ο ρόλος του γονεϊκού κινήματος στα σοβαρά θέματα των σχολείων της πόλης μας και συγκεκριμένα στην εξέλιξη της υπόθεσης του Ο.Τ.119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή)» αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:

  • Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση των όρων της σύναψης δανείου του Δήμου με την Eurobank για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ.119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Στο δικαστήριο της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 για την άρση του ρυμοτομικού βάρους στο Ο.Τ.119 και τον αποχαρακτηρισμό του από χώρο σχολείου, η παρεμβαίνουσα Ένωση -μαζί με τους γονείς που συμπεριλαμβάνονται στην παρέμβαση-, συνασπίστηκε με το ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής υπέρ της σχολικής κοινότητας και της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ.119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).        

Τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στο επόμενο καθοριστικό βήμα, σημειώνει η Ένωση, που είναι η κήρυξη της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ.119.

«Η απόφαση αυτή είναι ιστορική για την πόλη και τα παιδιά μας» συνεχίζει η Ένωση, καθώς «το οικόπεδο αυτό είναι κρίσιμο να περιέλθει άμεσα στα χέρια του Δήμου και να προχωρήσει τάχιστα η ανέγερση του νέου σχολείου που τόσο χρειάζεται η σχολική κοινότητα».

Για να φτάσουμε έως στο σημείο αυτό, η Ένωση, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει και να διεκδικεί «τα αυτονόητα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δηλαδή: 

  • «Την απόκτηση οικοπέδων και ανέγερση νέων και σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων για όλα τα παιδιά της πόλης μας!
  • Τη συντήρηση και εξοπλισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων».

Και η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής καταλήγει:

«Με πνεύμα συνεργασίας, υπομονή και επιμονή, με συνεχή και δυναμική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με υπομνήματα, ερωτήσεις και έγγραφα, η Ενωση κατάφερε να ωθήσει τα πράγματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα, δικαιώνοντας τους Συλλόγους μας, αλλά και τους γονείς των σχολείων μας, που -με δυναμισμό και αυταπάρνηση- στήριξαν και υπέγραψαν την παρέμβαση της Ένωσης στο δικαστήριο.

»Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν χρόνια τώρα  στους δίκαιους αγώνες μας! Θα συνεχίσουμε ενωμένοι, να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολειό και ένα φωτεινότερο μέλλον για τα παιδιά μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet