Ένωση Συλλ. Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Με αγωνιστική διάθεση και τη νέα χρονιά
Κοινωνία

Ένωση Συλλ. Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Με αγωνιστική διάθεση και τη νέα χρονιά

Τις ευχές της προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αγίας Παρασκευής, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων του Δήμου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σχολείο, τόσο στη χώρα γενικότερα, όσο και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ειδικότερα και καλεί τους γονείς να παραμείνουν σε εγρήγορση προκειμένου να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής:

Σε λίγες ώρες θα  χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς…

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής εύχεται σε όλη τη σχολική κοινότητα, στα παιδιά και τους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στο βοηθητικό προσωπικό και σε όλους τους συντελεστές των σχολείων μας μια καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη όραμα, φαντασία και έμπνευση!

Καλωσορίζουμε τα παιδιά που θα ζωντανέψουν και πάλι τα σχολεία μας και τους γονείς και ευχόμαστε

στα νηπιαγωγάκια και τα πρωτάκια μας… καλή αρχή,

σε όλους τους μαθητές… καλή συνέχεια στον μαγικό κόσμο της γνώσης, της δημιουργίας, αλλά και της χαράς των σχολικών χρόνων,

στους μαθητές της Γ΄Λυκείου, που σε λίγους μήνες θα αποχαιρετίσουν οριστικά τα σχολικά θρανία… ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων τους,

σε εμάς, τους γονείς, ευχόμαστε δύναμη  για να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή καθημερινότητα, κουράγιο και αισιοδοξία για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας και να τους  επιτρέψουμε να ζήσουν σαν παιδιά… Ευχόμαστε να έρθουμε όλοι λίγο πιο κοντά, να μοιραστούμε τα άγχη μας, τις αγωνίες, τις σκέψεις και τις χαρές μας και να μάθουμε να αντλούμε δύναμη ο ένας από τον άλλο. Μπαίνουμε στη θέση του άλλου, βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι, συνεργαζόμαστε και κάνουμε «Όλη την πόλη, μια γειτονιά»!

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της ανέχειας των πολλών, η Παιδεία των παιδιών μας είναι η μεγαλύτερη ελπίδα μας. Το σχολείο θα πρέπει να είναι καταφύγιο γνώσης, έμπνευσης, δημιουργικότητας και οράματος της νέας γενιάς. Με όραμα και σκληρή δουλειά, με αγώνες  και υπερβάσεις, με μεράκι και «ψυχή», με αντιθέσεις και συνθέσεις, με συγκλίσεις αλλά και συγκρούσεις, εμείς οι γονείς πλαισιώνουμε τα παιδιά μας και τα σχολεία μας, πλαισιώνουμε τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση. Συμμετέχουμε ενεργά και δεν αναθέτουμε σε «άλλους».  Προσπαθούμε μαζί  για ένα καλύτερο , πιο «φωτεινό» και πιο δημιουργικό σχολειό. Αγωνιζόμαστε για το παιδί του «άλλου», όπως αγωνιζόμαστε για το δικό μας παιδί, αγωνιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας!

Καλωσορίζουμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και τους ευχόμαστε καλή Δύναμη, «ψηλά το κεφάλι» και ακόμα ψηλότερα το βλέμμα. Γνωρίζουμε, συμπάσχουμε και αγωνιζόμαστε  μαζί τους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τις συνθήκες που καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους. Μαζί θα δώσουμε τις μάχες για τα ανύπαρκτα αυτονόητα και για μια καλύτερη, οραματική και σύγχρονη δημόσια, δωρεάν και ενιαία Παιδεία. Κι επειδή ακριβώς γνωρίζουμε τα προβλήματα, τους ζητάμε και πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, να μπουν στις τάξεις τους με χαμόγελο, αισιοδοξία και έμπνευση και να «φωτίσουν» το σχολείο και τα παιδιά μας με τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή τους.

Στο επίπεδο των επισκευών και συντηρήσεων των σχολείων, το φετινό καλοκαίρι δεν χαρακτηρίζεται ως το πιο δημιουργικό και δυστυχώς η καλή πορεία των δύο προηγούμενων ετών δεν συνεχίστηκε. Οι εργολαβίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν το καλοκαίρι στα σχολεία  δεν υλοποιήθηκαν και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαμε από πλευράς δημοτικής Αρχής δεν επιβεβαιώθηκαν. Παρόλα αυτά, οι  απαραίτητες μικροεργασίες που έγιναν από τις σχολικές επιτροπές και το τμήμα αυτεπιστασίας του Δήμου στα ηλεκτρολογικά-υδραυλικά-κτηριακά συμμάζεψαν τα σχολεία μας.

Στο εκπαιδευτικό κομμάτι, η πλήρης στελέχωση των σχολείων από τον αγιασμό και η κατάρτιση του οριστικού εβδομαδιαίου προγράμματος από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η λειτουργία του ολοήμερου από την πρώτη μέρα κτλ, παραμένει όνειρο απατηλό και «ανύπαρκτο αυτονόητο». Έτσι ξεκινάμε για άλλη μια χρονιά με κενά, με υπεράριθμα τμήματα, με ελλείψεις σε ειδικότητες και μεγάλα ερωτηματικά για τα τμήματα ένταξης και τις περιπτώσεις παράλληλης στήριξης. Κι όλα αυτά, παρά τις μειώσεις των ωρολογίων προγραμμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια που ισχύουν  από πέρυσι και τη «λογιστική» αντιμετώπιση των μαθημάτων με πολλαπλές αναθέσεις.

Ο αγώνας για μια καλύτερη Παιδεία είναι χρέος του καθενός μας.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet