Έφη Καψοκεφάλου: “Στο ΠΑΙΣΔΑΠ δεν κάναμε ποτέ έκπτωση στην ποιότητα”
Κοινωνία

Έφη Καψοκεφάλου: “Στο ΠΑΙΣΔΑΠ δεν κάναμε ποτέ έκπτωση στην ποιότητα”

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στις 23 Μαρτίου 2015, για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, η πρώην πρόεδρος Νομικού Προσώπου Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) και δημοτική σύμβουλος Έφη Καψοκεφάλου έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

Η προηγούμενη χρονιά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα: Χαρακτηρίζεται από τρεις διαφορετικές – πολιτικά και διοικητικά- περιόδους:

Το 1ο τετράμηνο ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη της δημαρχίας Β. Ζορμπά, το 2ο τετράμηνο είναι περιορισμένο διοικητικά και υπηρεσιακά από την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο και ο 3o τετράμηνο ανήκει αποκλειστικά στην νέα διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου.

Αυτή η ιδιαιτερότητα, μαζί με τα τόσα σοβαρά και κρίσιμα που συμβαίνουν και μετά τις βουλευτικές εκλογές στην πατρίδα μας, δείχνουν πόσο υπεύθυνη και σημαντική είναι και η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Απολογιστικά, λοιπόν, το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ διαχρονικά διοικείτο από έμπειρα και πετυχημένα Διοικητικά Συμβούλια και το Νομικό Πρόσωπο ευτύχησε να διαθέτει ικανά και άξια στελέχη. Ακόμη μια φορά θα αναφερθώ στην άψογη συνεργασία με το προσωπικό που ήταν και μία απ’ τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Και βέβαια, υπήρχαν και υπάρχουν καθημερινά και χρονίζοντα προβλήματα, αλλά είναι βέβαιο ότι γινόταν πάντα προσπάθεια επίλυσής τους.

Το 2014 χαρακτηρίστηκε από τις αρνητικότατες συνέπειες του «μνημονίου» και ως προς τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και προφανώς και τη δυσκολία των γονέων μας, να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Νομικό Πρόσωπο.

Αυτό όμως δεν στάθηκε αφορμή για να μειωθεί η δυναμικότητα των φιλοξενούμενων παιδιών μας και το σημαντικότερο: το επίπεδο των παροχών παρέμεινε υψηλό. Καθαριότητα, θέρμανση, διατροφή, εποπτικό και παιδαγωγικό υλικό και πρωτίστως παιδιατρική και ψυχολογική φροντίδα δεν έλειψαν ποτέ από τα παιδιά των Σταθμών μας.

Στην ποιότητα των παροχών δεν υπήρχε ποτέ σκέψη για οποιαδήποτε έκπτωση. Το αντίθετο μάλιστα. Το Διοικητικό Συμβούλιο δεκάδες φορές ομόφωνα και μετά πάντα από συζήτηση, αντιμετώπιζε με κοινωνική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα όλα τα αιτήματα των γονιών μας.

Ως  επίλογο, θα ήθελα πραγματικά να ευχηθώ όλες οι διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας να εργασθούν με εντιμότητα, ειλικρίνεια και ομοψυχία, με μοναδικό κίνητρο το προφανές συμφέρον των συμπολιτών μας και ασφαλώς την πεποίθηση ότι αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να τους χαρακτηρίζει η Αρετή και η Τόλμη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet