Αγία Παρασκευή: Διαπαραταξιακή συνάντηση την Παρασκευή 9/7 για την «εμπλοκή» στην απόκτηση του ακινήτου των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή: Διαπαραταξιακή συνάντηση την Παρασκευή 9/7 για την «εμπλοκή» στην απόκτηση του ακινήτου των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία απορρίπτεται το σχέδιο δανειακής σύμβασης για την απόκτηση του ακινήτου στο Ο.Τ.119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), που πρώτο αποκάλυψε χθες το «Ε», έχει κινητοποιήσει τον διοικητικό μηχανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ήδη, όπως ενημέρωσε το «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τίμος Κωστόπουλος, υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και της τράπεζας Eurobank, με την οποία επιχειρείται να συναφθεί το σχετικό δάνειο, ύψους 2,75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξεταστούν οι 11 «ουσιώδεις πλημμέλειες», στο σχέδιο της δανειακής σύμβασης, όπως έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι οποίες και «κωλύουν την υπογραφή του».

Από την άλλη, βέβαια, μένει να φανεί τι θα γίνει με την εξίσου σημαντική παραταρήση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μη διενέργεια της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή, χωρίς την οποία -όπως υποστηρίζει- δεν μπορεί να προχωρήσει η έγκριση της δανειακής σύμβασης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, ρωτήθηκε σχετικώς με την εξέλιξη του θέματος, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια πρόσθετη πληροφόρηση. Το μόνο που δήλωσε είναι ότι την προσεχή Παρασκευή (9/7), στις 2.30 το μεσημέρι, θα υπάρξει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνάντησή του με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παρουσία και της νομικής υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει πλήρης ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Επίσης, το θέμα αναμένεται να ενταχθεί προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 14/7.

Πάντως, τουλάχιστον σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τ. Κωστόπουλο, που επικοινώνησε με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι επικρατεί κλίμα σύμπνοιας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εμπλοκή που έχει προκύψει και η οποία απειλεί να καθυστερήσει την απόκτηση ενός ακινήτου που τόσο έχει ανάγκη η σχολική κοινότητα της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet