Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Καταδικάστηκε η περιβόητη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Άη Γιάννη του τέως δημάρχου
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Καταδικάστηκε η περιβόητη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Άη Γιάννη του τέως δημάρχου

Η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας σημειώνει ότι «θα ήταν ενδιαφέρον να σχολίαζαν οι κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος και Γιώργος Οικονόμου -μέχρι τώρα “σφυρίζουν αδιάφορα”-, την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που αφορά στην ουσία την απόλυτη καταδίκη των ενεργειών του τέως δημάρχου για την περιβόητη, ας την πούμε μελέτη ανάπλασης της πλατείας του Άη Γιάννη».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η παράταξη αναφέρει πως «αμφότεροι, καθώς αποτελούν ενιαίο και αδιάσπαστο και αλληλοσυμπληρούμενο πολιτικό δίδυμο, αν και ετερόκλητο, κατηγορούσαν τη δημοτική μας αρχή για την ακύρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας του κ. Σταθόπουλου, λέγοντας ότι οι ενέργειές μας είναι “παράνομες” (τι πρωτότυπο), ότι ο Δήμος θα καταδικαστεί να πληρώσει πολλά χρήματα σε πρόστιμα (αυτό είναι βέβαιο ότι το εύχονταν κιόλας) και μια σειρά ακόμη ευφάνταστων τιμωρητικών σεναρίων. Όπως αποδείχτηκε, και ήταν βέβαιο αυτό, είχαν πάλι άδικο».

Επιπροσθέτως ο συνδυασμός του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, κάνει αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία και ερμηνεύει τα γεγονότα από τη δική του πλευρά, επισημαίνοντας:

«Μια μέρα πριν παραδώσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος την διοίκηση του Δήμου, δημοπράτησε την ανάπλαση της πλατείας, με μια μελέτη  που δεν είχε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια πανάκριβη ανάπλαση, με πάρα πολλές ελλείψεις (όπως αποδείχτηκε) και με κόστος που θα πλήρωναν οι δημότες στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Μετά από ενέργειές μας, ακυρώσαμε τη διάτρητη αυτή διαδικασία. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε επίσης την εξολοκλήρου χρηματοδότηση της ανάπλασης από την Περιφέρεια με περίπου 1.000.000 ευρώ, κάτι που δεν είχε καν σκεφτεί να κάνει ο κ. Σταθόπουλος. Και προχωρούμε σταθερά για να γίνει η ανάπλαση γρήγορα, με σωστή μελέτη και με διαφάνεια».

Τέλος, η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας σημειώνει ότι «ο κ. Σταθόπουλος μαζί με τον πολιτικά συνέταιρό του κ. Οικονόμου, οφείλουν μια (ακόμη) συγγνώμη κυρίως προς τους πολίτες, καθώς και την παράταξή μας. Θα τη ζητήσουν;  Ή αναζητούν το επόμενο σενάριο συνομωσίας; Είμαστε πάντως διατεθειμένοι να την αποδεχτούμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet