Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Η ένοχη σιωπή της δημοτικής Αρχής
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Η ένοχη σιωπή της δημοτικής Αρχής

Για ανικανότητα της δημοτικής Αρχής να προστατεύσει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με αφορμή τον θάνατο συμπολίτη που, όπως υποστηρίζει, διαβιούσε υπό άθλιες συνθήκες.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Μια οργανωμένη διοίκηση που δεν μπορεί να προστατέψει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας, θεωρούμε ότι έχει αποτύχει.

Πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε συμπολίτης μας, ο οποίος διαβιούσε υπό άθλιες συνθήκες και ο οποίος ήταν, υποτίθεται, υπό την  επίβλεψη του Δήμου. Η κατάστασή του ήταν γνωστή στην δημοτική Αρχή, αφού είχε απευθυνθεί προς τον ίδιο το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και είχε  συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Μαγειρείου. Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι ο συμπολίτης μας είχε και σοβαρά προβλήματα υγείας, η δημοτική Αρχή δεν έλαβε κανένα μέτρο προφύλαξής του, αν και ήταν σε όλους γνωστό ότι επίκειτο κύμα κακοκαιρίας. Ακόμη και αν  ο συμπολίτης μας αυτός αρνιόταν (όπως ανεπίσημα αφέθηκε να διαρρεύσει, ως δικαιολογία) να δεχθεί βοήθεια, τότε θα μπορούσε η δημοτική Αρχή να εξαντλήσει κάθε τρόπο που είχε στη διάθεσή της.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και στον υπεύθυνο των Κοινωνικών Δομών, Γεράσιμο Βλάχο, ότι σε δύο ταυτόσημες περιπτώσεις επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά, η διοίκηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, με προσωπική παρέμβαση του τότε δημάρχου, δίνοντας μάλιστα μόνιμη λύση. Χωρίς «φανφάρες και πυροτεχνήματα», στα οποία και μόνο επιδίδεται με το παραμικρό η σημερινή δημοτική Αρχή.

Όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά και προσπάθησαν να αποκρύψουν το  γεγονός. Το ότι δε, όταν αυτό μαθεύτηκε, δεν ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν (τηρώντας ως τώρα αιδήμονα σιωπή), αλλά και διεξήγαγαν έρευνα για το πώς και από ποιον διέρρευσε η «πληροφορία προς τα έξω» (γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «εικόνα» τους),  αποδεικνύει την ενοχή τους.

Η παράταξή μας ζήτησε εγγράφως τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής (που δεν έχει συνεδριάσει καθόλου περίπου ένα τρίμηνο) για ενημέρωση και για λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας, προκειμένου να μην έχουμε παρόμοια λυπηρά γεγονότα στο μέλλον.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet