Αγία Παρασκευή: Προβληματισμοί, επιφυλάξεις και «βαριά γαλλικά» στη συνάντηση δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων για το νέο δημαρχείο
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή: Προβληματισμοί, επιφυλάξεις και «βαριά γαλλικά» στη συνάντηση δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων για το νέο δημαρχείο

Σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την εμπλοκή που έχει προκύψει με τις εργασίες του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής προχώρησε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως συνέβη και με την προηγούμενη συνάντηση, το γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής περιορίστηκε σε μία λιτή και διόλου διαφωτιστική ανακοίνωση, από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τα νέα δεδομένα αναφορικά με την πορεία των εργασιών ανέγερσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου, αλλά και για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο προκειμένου να δοθεί λύση και να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και έχει οδηγήσει στη διακοπή των εργασιών.

Το ρεπορτάζ… λέει ότι όντως υπάρχει η πρόθεση να μεταφερθεί το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί και έχει οδηγήσει στο μπλοκάρισμα των εργασιών. Ωστόσο, εκφράστηκαν επιφυλάξεις από πλευράς αντιπολίτευσης για το κατά πόσον θα προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο, από τη στιγμή που το θέμα θα φύγει από το επίπεδο των αρχικών δεσμεύσεων και θα περάσει σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών, αλλά και σε ποιον χρονικό ορίζοντα μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί.

Επίσης, προτάθηκε η δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής μηχανικών, η οποία θα παρακολουθεί-επιβλέπει τις πορείες εργασιών ανέγερσης του νέου δημαρχείου, καθώς μέχρι σήμερα το έργο παρακολουθείται από πλευράς Δήμου σε επίπεδο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης. Βέβαια, μένει να δούμε αν και πότε θα συσταθεί η συγκεκριμένη επιτροπή και ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενό της.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Ε»- θίχθηκε στη συνάντηση και δημιούργησε κάποιες εντάσεις είναι ότι υπήρχαν δύο επιστολές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που είχε λάβει ο Δήμος, μία τον Μάιο και μία τον Ιούνιο του 2021 (δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι εργασίες), στις οποίες γινόταν αναφορά σε αίτημα του εργολάβου για αναθεώρηση της μελέτης, κάτι που -όπως υποστηρίχθηκε από πλευράς αντιπολίτευσης- θα έπρεπε να είχε «κτυπήσει καμπανάκι» στον Δήμο.

Τέλος, χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε σε κάποια σημεία της συνάντησης ήταν και τα «βαριά γαλλικά» που όμως μάθαμε αντήλλαξαν ο δήμαρχος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί το… σίριαλ, όπως τείνει να εξελιχθεί, της ανέγερσης του νέου δημαρχείου, με κάποιους να προβληματίζονται -πέρα από τα παραπάνω- εάν θα επαρκέσουν και οι πόροι της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως το συγκεκριμένο έργο…

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Αναστάσιος Δράκος

    Οι προσφυγές που διαθέτουν περιεχόμενα διαβολών αντί επισημάνσεων είναι σενάρια κακοδιαχείρησης συνειδήσεων που έχουν σχέση με λειτούργημα και δημόσιο καθήκον.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet