Β. Ζορμπάς: «Ταβάνιασαν» οι υπερωρίες στην καθαριότητα του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: «Ταβάνιασαν» οι υπερωρίες στην καθαριότητα του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Τον καταγγελτικό τόνο κατά των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής που είχε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 διατήρησε ο δήμαρχος και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια μέρα.

Αναφερόμενος στην αποχή των εργαζομένων από την υπερωριακή απασχόληση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των σχετικών αμοιβών τους από τον Οκτώβριο του 2019, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς αναφέρθηκε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι καινούργιο, αλλά το έχουν αντιμετωπίσει και οι προηγούμενες διοικήσεις, και κακώς σήμερα κάποιοι «λαϊκίζουν» με το θέμα.

Έχει ξαναγίνει, όπως είπε, οι εργαζόμενοι να απειλούν τη διοίκηση και τον δήμαρχο ότι θα φέρουν τα απορριμματοφόρα και θα τα σταθμεύσουν έξω από το δημαρχείο, αλλά αυτό θα πρέπει να σταματήσει.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες των εργαζομέων για μη εμβολιασμό τους, τόνισε ότι αυτό είναι ψέμα, ενώ για τη μη πραγματοποίηση κάποιων εξετάσεων, είπε ότι αυτό είναι ευθύνη του γιατρού εργασίας, τον οποίο και έχει καλέσει για εξηγήσεις.

Αναφορικά με τις υπερωρίες, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ουσιαστικά υπάρχει μια «βιομηχανία» πλασματικών υπερωριών, με εργαζόμενους να παρουσιάζουν τον μέγιστο αριθμό νυχτερινών -«ταβάνια», όπως τα χαρακτήρισε- προκειμένου να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, αναφερόμενος στο παρελθόν, έφερε ως παράδειγμα εργαζόμενο που λάμβανε ετήσιο βασικό μισθό 17.000 με 18.000 ευρώ και επιπροσθέτως άλλα 14.000-15.000 ευρώ για υπερωρίες!

Όπως είπε ο κ. Ζορμπάς, αυτό το καθεστώς έπρεπε να ξεκαθαρίσει η Οικονομική Υπηρεσία, πριν προχωρήσει στην πληρωμή των σχετικών δαπανών. Κάτι, που σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έγινε, μετά από «τεράστια προσπάθεια» και πλέον -όπως ενημερώθηκαν και οι εργαζόμενοι- έχει αρχίσει η καταβολή των συγκεκριμένων αμοιβών τους.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, απέδωσε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα και στην «πολύ ισχυρή δυσαρέσκεια» των εργαζομένων για την τοποθέτηση κάρτας για την καταγραφή των ωρών, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι υπήρξε και καταστροφή του σχετικού μηχανήματος από κάποιον εργαζόμενο!

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι στέλνει κι αυτός «τελεσίγραφο» στους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να αφήσει την πόλη να βρομίσει, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, και θα λάβει κάθε μέτρο για να μαζευτούν τα σκουπίδια, αφήνοντας για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλολής ιδιωτών, έστω κι αν επανέλαβε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Δήμος ούτε «εκβιάζεται», ούτε θα «παρανομήσει», πληρώνοντας παραπάνω απ’ ό,τι ορίζει ο νόμος, αποκλείοντας οποιαδήποτε δική του παρέμβαση στην Οικονομική Υπηρεσία μέσω «εντέλλεσθαι».

Πρόσθεσε δε, ότι έχει δοθεί εντολή αύριο (σ.σ.: 28η Οκτωβρίου) να βγουν δύο απορριμματοφόρα στον δρόμο κι αναμένει να δει πώς θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι.

Από πλευράς μειοψηφίας, διατυπώθηκε από πολλές πλευρές το αίτημα να προχωρήσει άμεσα ο δήμαρχος σε συνάντηση με τους εργαζόμενους και να λύσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί, «ρίχνοντας» ταυτόχρονα τους τόνους και αναγνωρίζοντας το μέγιστο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Επίσης, αρκετοί σύμβουλοι αναρωτήθηκαν, στην περίπτωση που υπάρχουν πλασματικές υπερωρίες, τι ακριβώς κάνει η δημοτική αρχή για να εξαλείψει το φαινόμενο σήμερα, αλλά και τι είχε πράξει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet