Αλλάζουμε: «Καψόνι» στους πολίτες από τη δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Αλλάζουμε: «Καψόνι» στους πολίτες από τη δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής

Ότι «οι γονείς περίμεναν ατέλειωτες ώρες στην ουρά για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου» τονίζει η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούσαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Γονείς που ήθελαν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής έπαιρναν “χαρτάκι” κι αναγκάζονταν να περιμένουν επί ώρες για να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια ελέγχονταν επιτόπου (!) για την πληρότητά τους, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Εύλογος ο εκνευρισμός των γονιών, που αναγκάστηκαν να χάσουν τόσες ώρες στην ατέλειωτη ουρά που είχε δημιουργηθεί, αλλά και εύλογα τα ερωτήματα που ανακύπτουν:

  • Γιατί δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι να οργανώσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία με τρόπο που να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι δημότες;
  • Γιατί, εν μέσω πανδημίας, ανάγκασαν τόσο κόσμο να συνωστιστεί σε ουρές;
  • Γιατί επιμένουν να κρατούν τον Δήμο αποκλεισμένο από τη νέα ψηφιακή εποχή;

Σχετικά με το “μπάχαλο” κατά τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης σχολίασε: «Από το πρωί είναι δεκάδες τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που δέχομαι από συμπολίτες μου για την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στο θερινό πρόγραμμα απασχόλησης του Δήμου.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η διοίκηση του κ. Ζορμπά, παρά τις συνεχείς πιέσεις της παράταξής μας και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει για το πέρασμα του Δήμου στην ψηφιακή εποχή (κάποιες από τις οποίες μάλιστα αποδέχθηκε και ο ίδιος, αλλά ουδέποτε εφάρμοσε), εξακολουθεί κρατά τις δημοτικές υπηρεσίες μας στο… μολύβι και το χαρτί.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή έχει ξεπεραστεί από τις σύγχρονες απαιτήσεις της πόλης μας, αδυνατεί να τις παρακολουθήσει και γι’ αυτό τους γυρίζει την πλάτη. Αυτό ακριβώς που θα κάνουν απέναντί της και οι πολίτες όταν θα στηθούν οι πλάτες των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών…».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet