Αλλάζουμε: Τα προβλήματα στην πλατεία Άη Γιάννη χρειάζονται δήμαρχο και όχι… αστυνομικό
Κοινωνία

Αλλάζουμε: Τα προβλήματα στην πλατεία Άη Γιάννη χρειάζονται δήμαρχο και όχι… αστυνομικό

Σε συνάντηση εργασίας κάλεσε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο πρόεδρος του συλλόγου Άη Γιάννη, Παναγιώτης Βαβουγιός και η αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου, Ηλιάνα Λαζανά.

Σχολιάζοντας τη σχετική συνάντηση, η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε εκφράζει την «εντύπωση» που προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είχε προσκληθεί εκπρόσωπος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αντικείμενο της πρωτοβουλίας του δημάρχου, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος, ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία του Άη Γιάννη. «Μάλιστα, ο κ. Ζορμπάς είχε προϊδεάσει ότι θα κατέθετε και τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων» αναφέρει η παράταξη.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, «αντί για προτάσεις που θα επιλύουν τα όντως οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, ακούσαμε από τον δήμαρχο να παραθέτει σειρά αστυνομικών – κατασταλτικών μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αναπαραγωγή των όσων κατά καιρούς γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook!».

Σύμφωνα με τους Αλλάζουμε δεν έγινε καμία συζήτηση «για το πώς η πλατεία του Άη Γιάννη θα μπορέσει να γίνει ένα λειτουργικός χώρος ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, αρμονικά δεμένος με την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής». Αντιθέτως, όπως σημειώνει, με τις προτάσεις του κ. Ζορμπά, «που αφορούν αποκλειστικώς τη λήψη αστυνομικών μέτρων, μάλλον η πλατεία θα μεταμορφωθεί σε φρουρούμενη περιοχή».

«Αυτό να έχει άραγε στο μυαλό της η διοίκηση του Δήμου για τον συγκεκριμένο χώρο; Αντί να σφύζει από ζωή, να γίνει ένα απέραντο αστυνομικό τμήμα;» αναρωτιέται η δημοτική παράταξη.

«Στην Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι ελεύθεροι χώροι στην πόλη μας, ώστε να μπορούν να τους απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, με ασφάλεια και χωρίς τα όσα βλέπουμε να γίνονται τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Άη Γιάννη» δηλώνει, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της, Γιάννης Μυλωνάκης.

Επίσης, καλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, «αντί να… νουθετεί την Αστυνομία για το πώς θα κάνει τη δουλειά της, να πραγματοποιήσει ανοιχτή διαβούλευση ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την πλατεία Άη Γιάννη, την οποία δυστυχώς σήμερα ουσιαστικά στερούνται οι δημότες μας». «Χρέος της δημοτικής αρχής, αλλά και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να μεριμνούν ώστε η ζωή στην πόλη μας να κυλά απρόσκοπτα, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τους συμπολίτες μας» προσθέτει ο ίδιος, για να καταλήξει:

«Οι Αλλάζουμε θα συμμετάσχουν ενεργά σε μια τέτοια πρωτοβουλία, καταθέτοντας -όπως κάνουν πάντα- ουσιαστικές και σοβαρές προτάσεις. Γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η προσφορά στον πολίτη και η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet