Ανακοίνωση ΠΑΙΣΔΑΠ για την απόλυση συμβασιούχου εργαζομένης
Κοινωνία

Ανακοίνωση ΠΑΙΣΔΑΠ για την απόλυση συμβασιούχου εργαζομένης

Αναφορικά με την απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενης στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), η πρόεδρος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, Μαργαρίτα Δημητρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η εν λόγω εργαζόμενη είχε επιλεγεί για κάλυψη θέση χωρίς κριτήριο εμπειρίας, γι’ αυτό κι αντικαταστάθηκε στις 27/10/2017 από άλλη εργαζόμενη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ο Δήμος Αγ. Παρασκευής στέκονται από την πρώτη ημέρα στο πλευρό της εργαζόμενης και δίπλα σε όλους τους προσωρινά απασχοληθέντες εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση. Αγωνιζόμαστε καθημερινά και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας δίνει το ισχύον νομικό πλαίσιο, για ν’ αποφευχθούν οι περιπτώσεις λύσης συμβάσεων.

Οι ΠΑΙΣΔΑΠ, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά των προσωρινά απασχολούμενων υπαλλήλων προς το Νομικό Πρόσωπο και σεβόμενοι τον ζήλο και τη συνέπεια που επέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προχώρησαν χωρίς καμία καθυστέρηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Έτσι, απέστειλαν τα στοιχεία που απαιτήθηκαν, άσκησαν και συνεχίζουν να ασκούν πίεση με κάθε μέσο που διαθέτουν, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσληψής τους, στο πλαίσιο της ρύθμισης του άρθρου 82 του ν. 4483/2017.

Στις 26/10/2017 στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών των ΠΑΙΣΔΑΠ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής – ΣΕΔΑΠ και της διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ, στην οποία η πρόεδρος, Μαργ. Δημητρίου και η προϊσταμένη διεύθυνσης, Αναστ. Γιαννάκη, ενημέρωσαν λεπτομερώς τα μέλη του ΣΕΔΑΠ σχετικά με τα ανωτέρω ζητήματα, παρουσιάζοντας τα ακόλουθα νόμιμα έγγραφα:

α) τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υποχρεωτικής εκπαίδευσης Υ.Ε. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ για προκύρηξη 1/248Μ/2009 (14.05.2011),

β) τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υποχρεωτικής εκπαίδευσης Υ.Ε. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ για προκύρηξη 1/248Μ/2009 (21.05.2012),

γ) την απόφαση προέδρου 53/2010 για πρόσληψη 8 υπαλλήλων της κατηγορίας Υ.Ε. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (18.05.2010) και

δ) τον πίνακα προσωρινά απασχοληθέντος προσωπικού του άρθρου 82 του ν. 4483/2017, ο οποίος αποστάλθηκε στον ΑΣΕΠ.

Βάσει όλων αυτών αποδεικνύεται ότι η ως άνω εργαζομένη επιλέχθηκε για την κάλυψη των θέσεων χωρίς κριτήριο εμπειρίας και βάσει των οποίων κατέλαβε την αντίστοιχη θέση στις 27.10.2017 άλλη εργαζομένη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet