Ανδρέας Γκιζιώτης: “Μαζί με τους μετανάστες διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει”
Κοινωνία

Ανδρέας Γκιζιώτης: “Μαζί με τους μετανάστες διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει”

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και τον Φυλετικών Διακρίσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής Ανδρέας Γκιζιώτης προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους σπρωγμένοι από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τη φτώχεια, ψάχνοντας για καλύτερη ζωή στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, να αντιπαλέψουμε τον φασισμό που τρέφει και οξύνει το ρατσισμό.

 Να διεκδικήσουμε:

  • Ανθρώπινους και αξιοπρεπείς ανοιχτούς και δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε., ενάντια στη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.
  • Άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, με γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα, με πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια.
  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, που να εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη φοίτηση των παιδιών των μεταναστών. Ειδική μέριμνα για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας και την ιστορία της πρώτης πατρίδας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet