Αντιπροσωπεία νέων της Αγίας Παρασκευής στο πρόγραμμα Erasmus+
Κοινωνία

Αντιπροσωπεία νέων της Αγίας Παρασκευής στο πρόγραμμα Erasmus+

Έξι μαθητές Λυκείων της Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησαν τον Δήμο Αγίας Παρασκευής από τις 17 έως τις 25 Οκτωβρίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ για τη νεολαία που είχε τον τίτλο «Eπειδή είμαστε νέοι νομίζετε ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε;».

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις Α. Στεργίου και Δέσπ. Παναγιωτοπούλου, της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου.

Η αποστολή μετέβη αρχικά στο Saint-Brieuc όπου έγινε προετοιμασία με άλλους σαράντα (40) νέους σε εργαστήρια με διάφορα θέματα. Κατά την παραμονή της αποστολής στο Saint-Brieuc έγινε μνημόσυνο στη μνήμη του Η. Μotaz, του Παλαιστίνιου που ζούσε για μεγάλο διάστημα στο Saint-Brieuc (με τη συμμετοχή τοπικών οργανώσεων που φέρουν το όνομα «Αλληλεγγύη για την Παλαιστίνη») ο οποίος δολοφονήθηκε στη Βηθλεέμ από σφάλμα Ισραηλινών.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Στρασβούργο, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συγκεντρώθηκαν 2.000-2.500 νέοι κυρίως από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τυνησία, την Ελλάδα, την Βοσνία, τον Καναδά κ.α.

Σε διάφορες αίθουσες του Κοινοβουλίου αλλά και σε περιφερειακά κτήρια έγιναν ομάδες εργασίας και τα αποτελέσματα αυτών των εργαστηρίων διαβιβάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου και ψηφίσθηκε η τελική φράση που θα ακολουθεί για 4 χρόνια την Εθνική Σύμβαση μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και των Κέντρων Νεότητας και Πολιτισμού και των παρτενέρ τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η φράση που ψηφίστηκε και είναι συνδυασμός προτάσεων είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η εξής: «Προσπαθούμε όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ενάντια στις διακρίσεις, δίνοντας αξία στη συνύπαρξη, την ισότητα και το άνοιγμα στον Πολιτισμό». Από κάθε χώρα επιλέχθηκε ένα άτομο ως international expert leader προκειμένου να εκφράσει τις πολιτικές της χώρας του για τη νεολαία και είναι τιμητικό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής ότι η κ. Άννα Στεργίου επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Εκτός της πόλης της Αγίας Παρασκευής από την Ελλάδα συμμετείχαν οι Δήμοι Βόλου και Χίου.

Τέλος, επίσημα κείμενα και τοποθετήσεις καθώς και video θα σταλούν προσεχώς στον Δήμο μέσω διαδικτύου προς αποφυγή μεγάλης δαπάνης οπότε και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα κάνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, δημόσια προβολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet