Απάντηση δημάρχου για τη Δημιουργική Απασχόληση
Κοινωνία

Απάντηση δημάρχου για τη Δημιουργική Απασχόληση

Απάντηση στις παρατηρήσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής για το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για το 2014 δίνει ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Σχετικά με τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Προγράμματος Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για το 2014 θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Το Πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης έχει ως στόχο να υποστηρίξει την εργαζόμενη μητέρα, αλλά και να προσφέρει ποιοτική απασχόληση και όχι απλή φύλαξη στα παιδιά. Λειτουργεί δε πάντα με γνώμονα την ασφαλή απασχόληση των παιδιών και την πραγματική στήριξη της οικογένειας που την εποχή αυτή δοκιμάζεται σκληρά. Για να επιτευχθούν οι δύο αυτοί στόχοι ο Δήμος επιλέγει με μεγάλη προσοχή την ανάδοχο εταιρεία και όχι μόνο με γνώμονα τη χαμηλότερη προσφορά.

Η περίοδος λειτουργίας του προγράμματος αποφασίστηκε βάσει της εμπειρίας των παλαιότερων χρόνων, όπου παρατηρείται το φαινόμενο ο αριθμός των παιδιών να φθίνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου, δεδομένου ότι δεν αρχίζουν τον Αύγουστο οι άδειες όλων των εργαζομένων. Εξάλλου, από αρχές Ιουλίου θα έχει ήδη αρχίσει το πρόγραμμα των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου μας, το οποίο επίσης προσφέρει μία διέξοδο στο πρόβλημα της απασχόλησης και των διακοπών των παιδιών.

Kαι βεβαίως όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμα θα λειτουργήσει και κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου ώστε να καλυφθεί και αυτό το διάστημα.

Η οικονομική συμμετοχή των οικογενειών δεν έχει αυξηθεί από το 2011, είναι ελάχιστη ως προς το κόστος του προγράμματος , μειώνεται σταδιακά για τις οικογένειες με περισσότερα παιδιά ή για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και καταλήγει να είναι μηδενική για τις άπορες οικογένειες.

Συγκεκριμένα, για τις πέντε εβδομάδες της πρώτης φάσης του προγράμματος η μέγιστη οικονομική συμμετοχή είναι 60 ευρώ (κάτι περισσότερο από 2 ευρώ την ημέρα) .

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Δήμος μας προσπαθεί πάντα πριν προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος να ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκρίνεται ανάλογα. Στη λογική αυτή και παρά τη δημοσιονομική στενότητα προχώρησε σε αύξηση του ποσού που δαπάνησε το περασμένο χρόνο κατά 40.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των ωφελούμενων παιδιών από 360 σε 460 και επιπλέον να προσθέσει ακόμα ένα σχολείο ώστε να καλυφθεί και η περιοχή των Πευκακίων.

Με τη στήριξη των Γονέων και Κηδεμόνων θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις κοινωνικές ανάγκες με σωστό προγραμματισμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet