Απάντηση ΠΑΟΔΑΠ στην Ένωση Γονέων Σχολείων
Κοινωνία

Απάντηση ΠΑΟΔΑΠ στην Ένωση Γονέων Σχολείων

Αναφορικά με ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σχετικά με εκδήλωση με θέμα «Σε γνωρίζω από την κόψη. 1821-1966, 150 χρόνια Ιστορίας», η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ εκφράζει τη λύπη και τον προβληματισμό της. Θεωρεί το ψήφισμα κατάφωρα άδικο και βασισμένο σε αυθαίρετες υποθέσεις και συμπεράσματα.

Η σημερινή Διοίκηση όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΟΔΑΠ όρθιο, παρά την κρίση που μαστίζει τον τόπο, αλλά και να διατηρήσει και να βελτιώσει τις υφιστάμενες δομές του. Να σημειωθεί ότι με τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του οι ισολογισμοί των δύο τελευταίων ετών είναι πλεονασματικοί.

Η Διοίκηση, πλην των άλλων, εισάγει για συζήτηση και λήψη απόφασης διάφορα θέματα, όπως πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού ή μορφωτικού περιεχομένου. Στα πλαίσια αυτά σχεδίασε και πρότεινε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που προαναφέρθηκε, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημόσια έκθεση και ανάδειξη συλλεκτικών αντικειμένων που διατηρούνται σε ιδιωτικές συλλογές και έχουν σχέση με τη Ελληνική Ιστορία των νεώτερων χρόνων, μέχρι το 1966. Η Διοίκηση έκρινε ότι η έκθεση αυτή είναι όχι μόνο κατάλληλη αλλά και ωφέλιμη για τους μαθητές των σχολείων που θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν. Για το λόγο αυτό ενημέρωσε τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και τους Συλλόγους Γονέων. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας ανησυχεί και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην προγραμματίσουν επισκέψεις. Δεν γνωρίζουμε αν οι λόγοι ανησυχίας οφείλονται σε άγνοια ή σε άλλους λόγους, που έχουν σχέση με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Όπως δεν γνωρίζουμε αν θα έδειχνε και την ίδια ανησυχία αν κάποιο σχολείο προγραμμάτιζε επίσκεψη στο Πολεμικό ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Όσον αφορά στο κόστος της εκδήλωσης θεωρούμε ότι αυτό είναι λογικό σε σχέση με τον όγκο και τον αριθμό των εκθεμάτων αλλά και τη διάρκεια της έκθεσης. Πέραν αυτού, η Διοίκηση εξασφαλίζοντας χορηγούς αλλά και με κατάλληλες διαπραγματεύσεις, μείωσε δραστικά το κόστος, όπου αυτό ήταν δυνατόν.

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά και στο πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στα σχολεία, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από τον ΠΑΟΔΑΠ. Η Διοίκηση της Ένωσης Γονέων γνωρίζει πολύ καλά, αν και δεν το αναφέρει, ότι η εφαρμογή του προγράμματος, τα προηγούμενα χρόνια χρηματοδοτείτο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πέρσι και φέτος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους του ΠΑΟΔΑΠ. Γεγονός που δείχνει τη σωστή διαχείριση των οικονομικών του Οργανισμού αλλά και τη βούληση της Διοίκησης να συνεχίσει να παρέχει την υπηρεσία αυτή στα παιδιά της πόλης Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σε κάποια σχολεία γιατί, παρ΄ ότι οι γυμναστές παραχωρήθηκαν στην Ένωση Γονέων αυτή δεν κατάφερε να βρει χώρο σχολείου για την εφαρμογή του.

Η Διοίκηση θεωρεί ότι το γεγονός ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις που επιβάλλει ο ρόλος του Οργανισμού και μάλιστα με το παραπάνω, ιδίως σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, αποδεικνύει περίτρανα τη χρηστή και σώφρονα διαχείριση. Γεγονός που είναι για έπαινο και όχι για κατηγορίες.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που διατηρούν την ψυχραιμία τους, να μην παρασυρθούν από ψηφίσματα σκοπιμότητας και να επισκεφτούν την έκθεση. Θα διαπιστώσουν ότι κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει ούτε γι΄ αυτούς ούτε για τα παιδιά.

Το Γραφείο Προέδρου του Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Δήμος Αγίας Παρασκευής – Γραφείο Τύπου

Ημ/νία Δημ/σης: 14/03/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet