Απολογισμός ενός μηνός για το ΠΑΙΣΔΑΠ
Κοινωνία

Απολογισμός ενός μηνός για το ΠΑΙΣΔΑΠ

Απολογισμό του έργου που έχει πραγματοποιηθεί από το ΝΠΔΔ «Παιδικοί Σταθμοί» (ΠΑΙΣΔΑΠ) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο χρονικό διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου 2014, οπότε και ανέλαβε, κάνει η νέα διοίκηση.

Συγκεκριμένα, στον απολογισμό απαριθμούνται 15 δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονται έργα συντήρησης και επισκευής των παιδικών σταθμών του Δήμου και προσλήψεις προσωπικού, όπως μας ενημερώνει με την ακόλουθη ανακοίνωση η πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Τι κάναμε σε ένα μήνα στους Παιδικούς Σταθμούς

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 αναλάβαμε τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών. Η ανάγκη επίλυσης βασικών θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία τους όπως πρόσληψη προσωπικού, επιλογή παιδιών, επισκευές-συντηρήσεις προαύλιων χώρων, αγορές αναλώσιμων υλικών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών χώρων κ.ά. ήταν άμεση.

Ενημερώνουμε ότι στη διάρκεια του πρώτου μήνα της θητείας μας πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι:

  1. Πρόσληψη τριών υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου – ΙΔΟΧ (αναπλήρωση από τους πίνακες ΕΣΠΑ – έγκριση Περιφέρειας).
  2. Πρόσληψη 10 υπαλλήλων ΙΔΟΧ με δίμηνες συμβάσεις (έγκριση Περιφέρειας).
  3. Έναρξη υποβολής αιτήσεων προκήρυξης ΣΟΧ 1/2014 του ΑΣΕΠ για εννέα θέσεις εργασίας.
  4. Ολοκληρώθηκαν με κοινωνικά κριτήρια όλες οι φάσεις επιλογής παιδιών, φτάνοντας να φιλοξενούμε περίπου το 93% των αιτήσεων.
  5. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έγκριση του αιτήματός μας, 36 προνήπια προτάθηκαν για φοίτηση στα Δημοτικά Νηπιαγωγεία της πόλης μας.
  6. Αγορά αναλώσιμων υλικών (μαρκαδόρους, χαρτιά, μπογιές, διακοσμητικά κ.λπ.) σε όλους τους σταθμούς. Για λόγους κοινωνικής πολιτικής φέτος, μετά από πολλά χρόνια, δεν ζητήσαμε από τους γονείς να φέρουν υλικά και τα παρέχουμε από ιδίους πόρους.
  7. Ελαιοχρωματισμοί δύο τάξεων στον Α΄ Νηπιακό Σταθμό της οδού Βορρά.
  8. Αντικατάσταση πλέγματος στα κάγκελα και τις πόρτες του Γ΄ Νηπιακού Σταθμού (Πάρου και Δωδεκανήσου).
  9. Βάψιμο και επισκευή του πολυπαίχνιδου και όλων των παιχνιδιών στην αυλή του Γ΄ Νηπιακού Σταθμού (Πάρου και Δωδεκανήσου).
  10. Βάψιμο στο πηγάδι, στα παγκάκια και στο κιβώτιο παιχνιδιών στον Α΄ Νηπιακό Σταθμό της οδού Βορρά.
  11. Συντήρηση-τρίψιμο-βάψιμο κάδων παιχνιδιών και των πολυπαίχνιδων στον προαύλιο χώρο του Ζ΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος.
  12. Συντηρήσεις-τοποθετήσεις καινούργιων φωτιστικών στις δύο κουζίνες και στο κλιμακοστάσιο του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά.
  13. Πυρασφάλεια στο Β΄ Παιδικό Σταθμό της οδού Λάδωνος 5 (έληξε προ διετίας). Ξεκινήσαμε επαφές με την Πυροσβεστική και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, προκειμένου να προβούμε σε έκδοση νέας άδειας πυρασφάλειας. Ταυτόχρονα, δρομολογούμε την έναρξη διαδικασίας εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας στο ιδιόκτητο κτήριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού της οδού Βορρά.
  14. Συντηρήσεις και επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων στους σταθμούς Ζ΄ Νηπιακός της οδού Τρωάδος, Β΄ Νηπιακός της οδού Λάδωνος, Γ΄ Νηπιακός της οδού Πάρου και στα γραφεία της διοίκησης.
  15. Τοποθέτηση μεταλλικών κουπαστών στις σκάλες εισόδου του Α΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Βορρά 7 και του Ζ΄ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος 3.

Η συνεργασία μας με τις υπηρεσίες του Δήμου μας (Τεχνική, Αυτεπιστασία κ.ά.) ήταν άψογη και για αυτό τους ευχαριστούμε. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στο προσωπικό των Σταθμών όλων των ειδικοτήτων, που προσέφεραν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή.

Τέλος, στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους σχεδιάζουμε την επέκταση του κοινωνικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με στήριξη των οικογενειών που πλήττονται ιδιαίτερα, από την κρίση και τις εφαρμοζόμενες δημοσιονομικές πολιτικές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet