Απολογισμός τριετίας 2015-2018 και νέοι στόχοι από τον ΣΕΑΝ Αν. Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Απολογισμός τριετίας 2015-2018 και νέοι στόχοι από τον ΣΕΑΝ Αν. Αττικής

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ίδια ώρα που η γείτονα απειλεί με «θερμό» καλοκαίρι την Ελλάδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Παρασκευής, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αν. Αττικής (ΣΕΑΝΝΑ) έκανε τον απολογισμό της τριετίας 2015-2018, ανακοίνωσε τη συνέχεια των στόχων του και πρωτίστως «επιβεβαίωσε και επικοινώνησε ευρέως το πνεύμα και την ετοιμότητα του εφέδρου αξιωματικού, ανά πάσα στιγμή, στο επίσημο κάλεσμα της Πατρίδας, πιστός στον όρκο του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τη ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, «μια φορά έφεδρος, δύο φορές πολίτης», ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι καθημερινά ο θεσμός του εφέδρου αξιωματικού αποτελεί έναν αξιόπιστο σύνδεσμο των Ενόπλων Δυνάμεων με την Κοινωνία, με την πλέον μεγάλη διασπορά των μελών σε όλο το εύρος των επαγγελμάτων, λειτουργημάτων και κοινωνικών δράσεων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δ/ντής Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ, ταξίαρχος Νικόλαος Παπαλιούρας, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του έτους 2017 και τις τρέχουσες δράσεις του Στρατού Ξηράς, με τη συμμετοχή Εφέδρων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ενεργός Στρατός, Εθνοφυλακή και Εφεδρεία, διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. του όμορου Δήμου Παπάγου – Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, αντιστράτηγος ε.α.

Τον απολογισμό δράσεων του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδορος Μπριάνης, ενώ σύντομος οικονομικός απολογισμός έγινε από τον ταμία Αθανάσιο Καρκάνη, καθώς και ένας σύντομος απολογισμός δράσεων και παρουσίαση της εκπροσώπησης της χώρας, μέσω της ΑΠΟΕΑ, στη Διασυμμαχική Συνομοσπονδία  Εφέδρων Αξιωματικών (CIOR), έγινε από το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μιχαήλ Φιλιππίδη, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της σχετικής Νομικής Επιτροπής, υπό την ιδιότητα του δικηγόρου-διαπιστευμένου διαμεσολαβητή.

Στην εκδήλωση του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής παρέστησαν επίσης ο διοικητής της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), πλοίαρχος Π.Ν. Κων/νος Βλάχος, τοπικοί εκπρόσωποι του Δήμου Αγ. Παρασκευής, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μια Γενιά Μπροστά, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσιαμπάς, υποστράτηγος ε.α., Γιάννης Μυλωνάκης και Γιάννης Λογοθέτης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Παπασπύρος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων, Γιάννης Αρβανιτάκης, πολλά μέλη του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής, φίλες και φίλοι του θεσμού.

Σημαντική και συγκινητική στιγμή η επιβράβευση της πολυετούς προσφοράς στον θεσμό του εφέδρου αξιωματικού και η επίδοση τιμητικής πλακέτας μετά διπλώματος στον έφεδρο αξιωματικό Παναγιώτη Βαβουγυιό (μέλος μέχρι και σήμερα του Δ.Σ.) από τον Α/ΓΕΣ, η επίδοση τιμητικού μεταλλίου μετά διπλώματος στους έφεδρους αξιωματικούς Ευάγγελο Κούρκουλο, από τον δ/ντή Επιστράτευσης ΓΕΣ, Δημήτριο Συκιώτη (το οποίο παρέλαβε ο γιος του Νικόλαος) από τον διοικητή ΣΔΑΜ, Σωτήριο Τζοβάρα, από τον πρώην δήμαρχο Β. Ζορμπά και Μιχαήλ Χαρατσάρη, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Θ. Μπριάνη.

Αναμνηστική πλακέτα του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής απενεμήθη στον Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, καθώς και στον δ/ντή Επιστρατεύσεως ΓΕΣ, ταξίαρχο Νικόλαο Παπαλιούρα, από τον γεν. γραμματέα, Γεώργιο Μιχαήλ.

Ο Α/ΓΕΣ τίμησε τον ΣΕΑΝ Αν. Αττικής με τον θυρεό του ΓΕΣ, τον οποίο παρέδωσε στον πρόεδρο του Συνδέσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γεν. γραμματέας Γ. Μιχαήλ, ενώ, πλην των προαναφερόμενων, παραβρέθηκε σύσσωμο και όλο το υπόλοιπο Δ.Σ., ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος, ο έφορος Δημήτριος Πετεινάρας και τα μέλη Λουκάς Ρίζος και Αλέξανδρος Χονδρογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet