Α. Γκιζιώτης: Θα σοβαρευτεί η διοίκηση στο θέμα της πυρασφάλειας στην Αγ. Παρασκευή;
Κοινωνία

Α. Γκιζιώτης: Θα σοβαρευτεί η διοίκηση στο θέμα της πυρασφάλειας στην Αγ. Παρασκευή;

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής καλεί τη δημοτική Αρχή της πόλης να «σοβαρευτεί» στο θέμα της πυρασφάλειας, με αφορμή φωτιά που ξέσπασε πριν λίγες μέρες στο δασάκι του λόφου Τσακού.

Επίσης, ο Ανδρέας Γκιζιώτης επαναφέρει, για πολλοστή φορά, το θέμα της χωματερής που λειτουργεί δίπλα στο συγκεκριμένο σημείο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, εγκαλώντας τη δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ότι δεν κάνει τίποτε για να δώσει τέλος στην «απαράδεκτη» αυτή κατάσταση.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος αναρωτιέται εάν ισχύει ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου «εφαρμόζονται άμεσα», αναφέροντας δύο ομόφωνες αποφάσεις, τις οποίες ωστόσο η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί -κατά την άποψή του- να μην εφαρμόζει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής:

Την Κυριακή το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στο δασάκι του λόφου Τσακού, πλάι στο Λύκειο, στα σύνορα Χολαργού – Αγίας Παρασκευής. Η εικόνα από κοντά μαρτυρά εμπρησμό σε κάποιο παρατημένο στρώμα (φωτογραφία 1) με προφανή κίνδυνο να επεκταθεί. Η όλη εικόνα του σημείου δείχνει εγκατάλειψη (φωτογραφία 2). Να σημειώσω ότι στην καθιερωμένη βόλτα μου στον Υμηττό ΔΕΝ υπήρχαν υπάλληλοι της πυροπροστασίας, εκτός από έναν στον λόφο Τσακού, ούτε το μικρό πυροσβεστικό όχημα. Στο σημείο επενέβη η Πυροσβεστική και όχημα από τη ΔΑΠΑΧΟ.

Το τραγικότερο όμως είναι η απαράδεκτη χωματερή που επί χρόνια λειτουργεί πλάι στο σημείο εμπρησμού ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας, εστία μόλυνσης και άμεσου κινδύνου πυρκαγιάς (φωτογραφία 3). Δύο φορές έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια…

Το θέμα το έθεσα (για πολλοστή φορά) στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/06/2017 και στην ομόφωνη απόφαση 202/2017 ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται:  «Η Διοίκηση του Δήμου να προβεί σε κάθε νομική ενέργεια ώστε να σταματήσει η εναπόθεση από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αδρανών υλικών, κλαδεμάτων, μπαζών κ.λπ., σε χώρο του πρώην λατομείου Τσακού και να αποκατασταθεί ο χώρος».

Αναρωτιέμαι τι σημαίνει η αναφορά του κώδικα ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.

Επί πλέον, να ενημερώσω ότι και οι άλλες δύο προτάσεις μου που ψηφίστηκαν ομόφωνα δεν εφαρμόζονται επίσης και συγκεκριμένα αναφέρομαι στα εξής:

  • Να κλείνει συνεχώς η είσοδος στο πάρκο Γραβιάς (ο δήμαρχος προτιμά μάλλον την εύνοια του ιδιοκτήτη καφέ που λειτουργεί στον χώρο).
  • Να δρομολογηθεί εξώδικη διαδικασία προς τη Δ|ση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και από την άποψη της πυρασφάλειας στον χώρο που του έχει παραχωρηθεί στον Υμηττό (χώρο που η δημοτική Αρχή «ξέχασε» πως τον διεκδικεί η πόλη)…

Μήπως η διοίκηση του Δήμου, εκτός του ότι οφείλει να εκτελεί τις υποχρεώσεις της, πρέπει και να σοβαρευτεί;

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet